• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fajnšmekrovi utopenci
Napište svůj komentář k receptu

Fajnšmekrovi utopenci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fajnšmekrovi utopenci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg špekáček
    • 1,50
      kg cibule
    • 10
      ks nakládané okurky
    • 0,65
      l voda
    • 0,50
      l ocet
    • 3
      lžíce cukr
    • 0,25
      lžička sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 10
      ks pepř mletý
    • 10
      nové koření
    • 4
      ks bobkový list
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      ks kapie popř. feferonky
    • 0,50
      balíček deko na okurky
    • 1,40
      lžička pepř celý mletý
    • 1
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 16. 1. 2014 17:23

    Worchester, sojovku přidávám do nálevu s dekem a ostatním kořením?? děkuji

  • Jarik | 15. 12. 2013 19:48

    Nemá naprosto žádnou chybu. A když se dodá ještě najemno nakrájené zelí, je to SUPER ;)

  • Jarick | 10. 8. 2013 08:09

    Co? Okurky? Sojovka? Vorčestr? :-\

  • Jana Z. | 23. 9. 2011 07:02

    Jsou super. Dávám za 1. ;-)

  • Autor | 23. 11. 2005 10:45

    Kdo má rád utopence kyselejší tak si může upravit poměr octa a vody na 1:1 (tedy cca 0,6 l octa a 0,6 l vody) a jeden známý dokonce poměr z mého receptu otočil (tedy více octa než vody) a říká že jsou ještě lepší a dříve proleželé.

  • marcela slamdeckova | 5. 10. 2005 22:58

    Vyzkouseli jsme tyto utopence a muzu rict,ze nam chutnali!!!

  • Pavel Holeček | 26. 2. 2005 21:09

    Udělal jsem toho okurkáč.A můžu říct,že ve třech jsme se do toho pustili a zůstalo jen něco na dně! Díky za recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Utopenci
Maso Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Cukr DeKo Kapie Nakládané okurky Nové koření Ocet Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Sojová omáčka Špekáček Sůl Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Mexické maso

Mexické maso

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

82
Můj dýňový kompot s ananasem
Můj dýňový kompot s…
69
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s…
48
Hovězí maso na houbách
Hovězí maso na houbách
34
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
32
Těstovinový salát s kuřecím masem
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Fajnšmekrovi utopenci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact