• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Expres zdravá zbytková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Expres zdravá zbytková buchta

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Expres zdravá zbytková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g cukr 100-250
    • 2
      lžíce jedlá soda 1-2
    • 0,25
      hrnek rostlinný olej
    • 0,50
      l voda
    • kefír
    • 300
      g polohrubá mouka nebo celozrnné pšeničné
    • 300
      g müsli já jsem použila műsli s jogurtem jahodové 150 g sáček - značka Nový věk
    • 1
      ks vejce nebo 1 lžíce Vajahitu
    • 1
      lžíce syrovátka nebo místo vody a syrovátky použijeme 750 ml podmáslí

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme všechny sypké ingredience a pak přidáme vše tekuté, dobře promícháme a necháme asi 5 minut odpočinout. Můžeme udělat různé varianty příchutí, například přidáme kakao, nebo kokos, sušené ovoce, rozpustnou kávu, vitakávu,nebo mramorový... Včera jsem pekla a přidala do celého těsta 3 lžíce Vitakávy a část těsta nalila na plech a do zbytku jsem přimíchala kakao.
2
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, já používám velikost 40 cm na 30 cm a buchta je vysoká asi 3 cm. Těsto je celkem řídké, ale tak to má být. Pečeme asi 30-45 minut při 180 °C.
3
Jelikož máme doma ještě od Vánoc čokoládky z adventního kalendáře, tak jsem je naskládala nahoru na těsto, aby pak při krájení byla na každém kousku jedna. Tato buchta vznikla tak, že jsem potřebovala spotřebovat právě to jahodové műsli, syrovátku, Vitakávu a čokoládu. Pokud nemáme ochucené műsli, tak lze použít jemné ovesné vločky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše - expres

Langoše - expres

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Zdravá dětská pomazánka

Zdravá dětská pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Davídková | 8. 3. 2008 16:21

    vyzkousela jsem to s vitakavou,akorat jsem tam dala malo cukru, tak jsem to pocukrovala nakonec, nebyla spatna, jako cerealni buchta k snidani s jogurtem uplne ok

  • Nicole Vaníčková | 1. 6. 2007 23:53

    Nechápu proč někdo dává za 5 a nenapíše to...sice jsem nezkoušela, ale zní to dobře a dávám za 1 už jen pro snahu a dobrý nápad.

  • Nicole Vaníčková | 1. 6. 2007 23:43

    Nechápu proč někdo dává za 5 a nenapíše to...sice jsem nezkoušela, ale zní to dobře a dávám za 1 už jen pro snahu a dobrý nápad.

  • PETRA | 6. 3. 2007 17:45

    No, abych se priznala, pecu docela casto a vzdy se to povede a toto je moje prvni zkusenost, kdy to dopadlo katastrofalne, buchta vypada porad jako by byla matlava, ackoli je hodne sucha, ackoli testo bylo ridke, ted je hodne tezka a tuha. Pridala jsem do casti testa kakao jako na mramorovou babovku ... No, snad je to jen myma rukama

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jedlá soda Kefír Müsli Polohrubá mouka Rostlinný olej Syrovátka Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Kakaovník

Kakaovník

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

198
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
80
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
63
Jednoduše brokolice
Jednoduše brokolice
61
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
43
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

  • Recepty.cz
  • Expres zdravá zbytková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact