• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Expres zdravá zbytková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Expres zdravá zbytková buchta

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Expres zdravá zbytková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g cukr 100-250
    • 2
      lžíce jedlá soda 1-2
    • 0,25
      hrnek rostlinný olej
    • 0,50
      l voda
    • kefír
    • 300
      g polohrubá mouka nebo celozrnné pšeničné
    • 300
      g müsli já jsem použila műsli s jogurtem jahodové 150 g sáček - značka Nový věk
    • 1
      ks vejce nebo 1 lžíce Vajahitu
    • 1
      lžíce syrovátka nebo místo vody a syrovátky použijeme 750 ml podmáslí

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme všechny sypké ingredience a pak přidáme vše tekuté, dobře promícháme a necháme asi 5 minut odpočinout. Můžeme udělat různé varianty příchutí, například přidáme kakao, nebo kokos, sušené ovoce, rozpustnou kávu, vitakávu,nebo mramorový... Včera jsem pekla a přidala do celého těsta 3 lžíce Vitakávy a část těsta nalila na plech a do zbytku jsem přimíchala kakao.
2
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, já používám velikost 40 cm na 30 cm a buchta je vysoká asi 3 cm. Těsto je celkem řídké, ale tak to má být. Pečeme asi 30-45 minut při 180 °C.
3
Jelikož máme doma ještě od Vánoc čokoládky z adventního kalendáře, tak jsem je naskládala nahoru na těsto, aby pak při krájení byla na každém kousku jedna. Tato buchta vznikla tak, že jsem potřebovala spotřebovat právě to jahodové műsli, syrovátku, Vitakávu a čokoládu. Pokud nemáme ochucené műsli, tak lze použít jemné ovesné vločky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše - expres

Langoše - expres

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Zdravá dětská pomazánka

Zdravá dětská pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Davídková | 8. 3. 2008 16:21

    vyzkousela jsem to s vitakavou,akorat jsem tam dala malo cukru, tak jsem to pocukrovala nakonec, nebyla spatna, jako cerealni buchta k snidani s jogurtem uplne ok

  • Nicole Vaníčková | 1. 6. 2007 23:53

    Nechápu proč někdo dává za 5 a nenapíše to...sice jsem nezkoušela, ale zní to dobře a dávám za 1 už jen pro snahu a dobrý nápad.

  • Nicole Vaníčková | 1. 6. 2007 23:43

    Nechápu proč někdo dává za 5 a nenapíše to...sice jsem nezkoušela, ale zní to dobře a dávám za 1 už jen pro snahu a dobrý nápad.

  • PETRA | 6. 3. 2007 17:45

    No, abych se priznala, pecu docela casto a vzdy se to povede a toto je moje prvni zkusenost, kdy to dopadlo katastrofalne, buchta vypada porad jako by byla matlava, ackoli je hodne sucha, ackoli testo bylo ridke, ted je hodne tezka a tuha. Pridala jsem do casti testa kakao jako na mramorovou babovku ... No, snad je to jen myma rukama

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jedlá soda Kefír Müsli Polohrubá mouka Rostlinný olej Syrovátka Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Americká buchta

Americká buchta

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

76
Dýňová tortila
Dýňová tortila
55
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
44
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Expres zdravá zbytková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact