• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Exotické špízy
Napište svůj komentář k receptu

Exotické špízy

autor: Marfuss.K
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Exotické špízy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso prsa
    • ananas čerstvý
    • čerstvé žampiony
    • paprika syrová
    • anglická slanina vcelku
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • grilovací koření
    • sýr tvrdý

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky veliké cca 2-2,5 cm, osolíme, přidáme grilovací koření a zalejeme olejem tak, aby maso bylo ponořené. Necháme pořádně naležet (marinovat) nejlépe 24 hodin v ledničce, pokud ale spěcháme tak stačí tak 3-4 hodiny v ledničce. Namarinované maso vyndáme z lednice a připravíme ostatní ingredience. Ananas oloupeme a rozpůlíme na půl(krájíme od listů dolů), obě půlky pak ještě rozkrojíme na dvě čtvrtky, tyto čtvrtky krájíme na asi 1 cm silné trojuhelníčky a dáme si někam do misky. Opláchneme žampiony (nejlepší jsou středně velké) a rozpůlíme. Papriku očistíme a nakrájíme ji na čtverečky o velikosti masa, to samé udéláme i se slaninou (velikost i šířka masa). Cibuli rozkrájíme na čtyři díly, aby nám vznikly půlměsíčky (ty potom od sebe oddělíme na jednotlivé části).
2
Na špejli můžete napichovat podle své fantazie, hotové špízy musíme ještě důkladně osolit a posypat grilovacím kořením (spíše trošku přesolit a překořenit, protože ananas, paprika a žampiony, pouští svou štávu a bylo by to bez chuti). Špízy klademe na olejem politý plech(nejlépe tukem z marinády), nejdříve pečeme zprudka, aby se nám maso pěkně zatáhlo (200 °C -pouze 5 minut) a pak ztlumíme na 180-185 °C a podlejeme vodou, aby se nám maso během pečení nepřipeklo. Maso sem tam přeléváme výpekem, pečeme 30-35 minut, ke konci maso posypeme nastrouhaným sýrem a zlehka necháme zapéci.
3
Podáváme s různě upravenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Exotické lívance

Exotické lívance

Cuketové špízy se šunkou v pivním těstíčku

Cuketové špízy se šunkou v pivním…

Kuřecí špízy na gril

Kuřecí špízy na gril

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 31. 8. 2006 22:22

    Tento recept v podobnej verzii casto robievame. Preto chcem upozornit, ze má niekolko závazných chýb. Tá prvá je, ze na spízy je daleko vhodnejsí ananás z konzervy (cerstvý je vhodný na jedenie, ale nie na pecenie alebo grilovanie, nemá chut po tepelnej úprave). Tá druhá, ze ak kuracie mäso o velkosti 2-2,5 cm bude v rúre 40 min., tak budete jest len spízy (drevo!).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Anglická slanina Čerstvé žampiony Cibule Grilovací koření Kuřecí maso Olej Paprika Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
19
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
18
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
15
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
11
Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Exotické špízy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact