• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Exotické špízy
Napište svůj komentář k receptu

Exotické špízy

autor: Marfuss.K
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Exotické špízy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso prsa
    • ananas čerstvý
    • čerstvé žampiony
    • paprika syrová
    • anglická slanina vcelku
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • grilovací koření
    • sýr tvrdý

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky veliké cca 2-2,5 cm, osolíme, přidáme grilovací koření a zalejeme olejem tak, aby maso bylo ponořené. Necháme pořádně naležet (marinovat) nejlépe 24 hodin v ledničce, pokud ale spěcháme tak stačí tak 3-4 hodiny v ledničce. Namarinované maso vyndáme z lednice a připravíme ostatní ingredience. Ananas oloupeme a rozpůlíme na půl(krájíme od listů dolů), obě půlky pak ještě rozkrojíme na dvě čtvrtky, tyto čtvrtky krájíme na asi 1 cm silné trojuhelníčky a dáme si někam do misky. Opláchneme žampiony (nejlepší jsou středně velké) a rozpůlíme. Papriku očistíme a nakrájíme ji na čtverečky o velikosti masa, to samé udéláme i se slaninou (velikost i šířka masa). Cibuli rozkrájíme na čtyři díly, aby nám vznikly půlměsíčky (ty potom od sebe oddělíme na jednotlivé části).
2
Na špejli můžete napichovat podle své fantazie, hotové špízy musíme ještě důkladně osolit a posypat grilovacím kořením (spíše trošku přesolit a překořenit, protože ananas, paprika a žampiony, pouští svou štávu a bylo by to bez chuti). Špízy klademe na olejem politý plech(nejlépe tukem z marinády), nejdříve pečeme zprudka, aby se nám maso pěkně zatáhlo (200 °C -pouze 5 minut) a pak ztlumíme na 180-185 °C a podlejeme vodou, aby se nám maso během pečení nepřipeklo. Maso sem tam přeléváme výpekem, pečeme 30-35 minut, ke konci maso posypeme nastrouhaným sýrem a zlehka necháme zapéci.
3
Podáváme s různě upravenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Exotické lívance

Exotické lívance

Cuketové špízy se šunkou v pivním těstíčku

Cuketové špízy se šunkou v pivním…

Kuřecí špízy na gril

Kuřecí špízy na gril

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 31. 8. 2006 22:22

    Tento recept v podobnej verzii casto robievame. Preto chcem upozornit, ze má niekolko závazných chýb. Tá prvá je, ze na spízy je daleko vhodnejsí ananás z konzervy (cerstvý je vhodný na jedenie, ale nie na pecenie alebo grilovanie, nemá chut po tepelnej úprave). Tá druhá, ze ak kuracie mäso o velkosti 2-2,5 cm bude v rúre 40 min., tak budete jest len spízy (drevo!).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Anglická slanina Čerstvé žampiony Cibule Grilovací koření Kuřecí maso Olej Paprika Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

432
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
203
Kuře na paprice s domácími šalvějovými noky
Kuře na paprice s…
52
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…
36
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
27
Mini štrúdly
Mini štrúdly

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Exotické špízy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact