• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Exotické špízy
Napište svůj komentář k receptu

Exotické špízy

autor: Marfuss.K
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Exotické špízy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso prsa
    • ananas čerstvý
    • čerstvé žampiony
    • paprika syrová
    • anglická slanina vcelku
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • grilovací koření
    • sýr tvrdý

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky veliké cca 2-2,5 cm, osolíme, přidáme grilovací koření a zalejeme olejem tak, aby maso bylo ponořené. Necháme pořádně naležet (marinovat) nejlépe 24 hodin v ledničce, pokud ale spěcháme tak stačí tak 3-4 hodiny v ledničce. Namarinované maso vyndáme z lednice a připravíme ostatní ingredience. Ananas oloupeme a rozpůlíme na půl(krájíme od listů dolů), obě půlky pak ještě rozkrojíme na dvě čtvrtky, tyto čtvrtky krájíme na asi 1 cm silné trojuhelníčky a dáme si někam do misky. Opláchneme žampiony (nejlepší jsou středně velké) a rozpůlíme. Papriku očistíme a nakrájíme ji na čtverečky o velikosti masa, to samé udéláme i se slaninou (velikost i šířka masa). Cibuli rozkrájíme na čtyři díly, aby nám vznikly půlměsíčky (ty potom od sebe oddělíme na jednotlivé části).
2
Na špejli můžete napichovat podle své fantazie, hotové špízy musíme ještě důkladně osolit a posypat grilovacím kořením (spíše trošku přesolit a překořenit, protože ananas, paprika a žampiony, pouští svou štávu a bylo by to bez chuti). Špízy klademe na olejem politý plech(nejlépe tukem z marinády), nejdříve pečeme zprudka, aby se nám maso pěkně zatáhlo (200 °C -pouze 5 minut) a pak ztlumíme na 180-185 °C a podlejeme vodou, aby se nám maso během pečení nepřipeklo. Maso sem tam přeléváme výpekem, pečeme 30-35 minut, ke konci maso posypeme nastrouhaným sýrem a zlehka necháme zapéci.
3
Podáváme s různě upravenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Exotické lívance

Exotické lívance

Cuketové špízy se šunkou v pivním těstíčku

Cuketové špízy se šunkou v pivním…

Kuřecí špízy na gril

Kuřecí špízy na gril

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 31. 8. 2006 22:22

    Tento recept v podobnej verzii casto robievame. Preto chcem upozornit, ze má niekolko závazných chýb. Tá prvá je, ze na spízy je daleko vhodnejsí ananás z konzervy (cerstvý je vhodný na jedenie, ale nie na pecenie alebo grilovanie, nemá chut po tepelnej úprave). Tá druhá, ze ak kuracie mäso o velkosti 2-2,5 cm bude v rúre 40 min., tak budete jest len spízy (drevo!).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Anglická slanina Čerstvé žampiony Cibule Grilovací koření Kuřecí maso Olej Paprika Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

46
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
37
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Exotické špízy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact