• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Exotické špízy
Napište svůj komentář k receptu

Exotické špízy

autor: Marfuss.K
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Exotické špízy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso prsa
    • ananas čerstvý
    • čerstvé žampiony
    • paprika syrová
    • anglická slanina vcelku
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • grilovací koření
    • sýr tvrdý

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky veliké cca 2-2,5 cm, osolíme, přidáme grilovací koření a zalejeme olejem tak, aby maso bylo ponořené. Necháme pořádně naležet (marinovat) nejlépe 24 hodin v ledničce, pokud ale spěcháme tak stačí tak 3-4 hodiny v ledničce. Namarinované maso vyndáme z lednice a připravíme ostatní ingredience. Ananas oloupeme a rozpůlíme na půl(krájíme od listů dolů), obě půlky pak ještě rozkrojíme na dvě čtvrtky, tyto čtvrtky krájíme na asi 1 cm silné trojuhelníčky a dáme si někam do misky. Opláchneme žampiony (nejlepší jsou středně velké) a rozpůlíme. Papriku očistíme a nakrájíme ji na čtverečky o velikosti masa, to samé udéláme i se slaninou (velikost i šířka masa). Cibuli rozkrájíme na čtyři díly, aby nám vznikly půlměsíčky (ty potom od sebe oddělíme na jednotlivé části).
2
Na špejli můžete napichovat podle své fantazie, hotové špízy musíme ještě důkladně osolit a posypat grilovacím kořením (spíše trošku přesolit a překořenit, protože ananas, paprika a žampiony, pouští svou štávu a bylo by to bez chuti). Špízy klademe na olejem politý plech(nejlépe tukem z marinády), nejdříve pečeme zprudka, aby se nám maso pěkně zatáhlo (200 °C -pouze 5 minut) a pak ztlumíme na 180-185 °C a podlejeme vodou, aby se nám maso během pečení nepřipeklo. Maso sem tam přeléváme výpekem, pečeme 30-35 minut, ke konci maso posypeme nastrouhaným sýrem a zlehka necháme zapéci.
3
Podáváme s různě upravenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Exotické lívance

Exotické lívance

Cuketové špízy se šunkou v pivním těstíčku

Cuketové špízy se šunkou v pivním…

Kuřecí špízy na gril

Kuřecí špízy na gril

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 31. 8. 2006 22:22

    Tento recept v podobnej verzii casto robievame. Preto chcem upozornit, ze má niekolko závazných chýb. Tá prvá je, ze na spízy je daleko vhodnejsí ananás z konzervy (cerstvý je vhodný na jedenie, ale nie na pecenie alebo grilovanie, nemá chut po tepelnej úprave). Tá druhá, ze ak kuracie mäso o velkosti 2-2,5 cm bude v rúre 40 min., tak budete jest len spízy (drevo!).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Anglická slanina Čerstvé žampiony Cibule Grilovací koření Kuřecí maso Olej Paprika Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Exotické špízy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact