Ve woku na trošce másla opečeme na nudličky nakrájené osolené maso. Vyjmeme a odložíme. Do woku přidáme na drobno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Osmahneme do sklovita.
2
Do malého kastrůlku s tlustým dnem dáme cukr, vodu a trochu strouhaného kokosu a vše povaříme, až se vytvoří sirup. Do woku přidáme k osmahnuté cibulce kokosové mléko a půlku šlehačky. Vaříme a během vaření přidáme sirup, až tato směs zhoustne, přidáme druhou půlku šlehačky, osolíme, řádně ochutíme chilli kořením a přidáme trošku kari.
3
Čekáme, až omáčka zhoustne, zároveň připravujeme gnocchi, krátce před dokončením omáčky do ní přidáme kousky masa a lehce prohřejeme. Podáváme.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Patrick Schmitt
|6. 10. 2007 00:43
Halušky ovšem mají zcela odlišnou chuť. Ty totiž chutnají podobně jak neochucené bramboráky, gnocchi naopak připomínají chutí spíše těstoviny. Gnocchi není těžké sehnat. V hypermarketech se dají najít buď v mražených potravinách nebo v oddělení s exotickými potravinami, občas jsou zařazené i mezi těstovinami. Kdo chce, může si vyrobit i Gnocchi domáci...jsem si jist, že tu existuje mnoho receptů ;-) Přeji mnoho zdaru při vaření
Sc.
|26. 9. 2007 09:44
Zjednodušeně řečeno - jsou to italské bramborové noky. Dostanete je v každém supermarketu, nebo je přinejhorším můžete nahradit obyčejnými českými haluškami.
Josef Prchlík
|25. 9. 2007 21:17
Zdravicko..jen sem se chtel zeptat co je to to gnocchi..??dekuji..
tatuška
|10. 9. 2007 17:45
Je to velmi dobré, neboť jsem to jedla přímo od tohoto šikovného autora :-), fakt mňamka. Taková zvláštní, sladkopikantní chuť.