• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Excelentní pomazánka na chlebíčky
Napište svůj komentář k receptu

Excelentní pomazánka na chlebíčky

autor: zdenalicka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Excelentní pomazánka na chlebíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice zeleninová směs sterilovaná
    • 2
      ks vařená vejce natvrdo
    • 2
      ks brambory větší, uvařené ve slupce
    • 1
      ks rohlík starší, téměř tvrdý
    • 150
      g měkký salám vcelku
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 1
      balíček tatarská omáčka
    • 1
      balíček majonéza
    • 1
      ks lučina nebo něco podobného
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • cukr popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Ze sklenice zeleniny slijeme vodu (lák), vejce uvaříme natvrdo, brambory ve slupce (posléze vychladíme a oloupeme). Umeleme zeleninu, vejce, brambory (vychladlé), cibuli, okurky a salám na masovém mlýnku a v případě nutnosti dohustíme pomletým rohlíkem (plní funkci zahušťovadla, na chuti to není znát). Přidáme sáček majolky, sáček tatarky, čerstvý sýr, umícháme, osolíme, opepříme, popřípadě přidáme lžičku cukru, pokud by se pomazánka zdála příliš kyselá. Pokud umeleme se zeleninou i feferonku, která většinou ve skleničce bývá, pomazánka je pak pikantní. Pokud nechcete mít pikantní pomazánku, feferonku ze směsi vyjměte.
2
Stačí natřít na čerstvou veku, doplnit salámem, vejcem, sýrem a nějakou zeleninkou nahoru a uvidíte - nezbude nic.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Excelentní Cheesecake

Excelentní Cheesecake

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova | 26. 1. 2010 07:05

    Ono se to totiž i použitými surovinami salátu velmi podobá,proto asi tak i chutná.

  • Monika Pet | 25. 1. 2010 23:22

    Je to velmi rychlé, ale chutná to jako rozmixovaný bramb. salát.

  • Romana Koudeláková | 29. 12. 2007 21:42

    pomazánka je opravdu ok a je jí hodně dik za recept

  • Zdenálička | 15. 12. 2007 14:20

    Milá Mirko, možná by stačilo nakrájet mrkev, celer, petržel, cibulku a uvařit ve sladkokyselém nálevu.. Pak použít do pomazánky.. Samozřejmě přidat hrášek, kyselou okurku a co hrdlo ráčí - myslím, že nebudete litovat.. ;o)) Tak ať se dílo podaří...

  • Mirka Mikulaskova | 5. 12. 2007 03:28

    Tak tuhle pomazanku jsem jedla naposledy u me kamaradky asi pred 10 lety a moc mi chutnala. Dala bych si zase,ale na Floride nesezenu ani Moravanku,ani Kunovjanku. Delate mi pekne chute,zdravim vsechny v cesku a na morave a take kamaradku Ivu,ktera dela tuhle pomazanku skvele! Mirka

  • Jana Bílková | 4. 10. 2007 21:57

    Úžasná a rychlá pomazánka. Namazala jsem na opečený toust a bylo to delikatesní. Super recept.

  • inka machackova | 20. 1. 2007 13:34

    Fakt dobrá,dnes jsem dělala a má úspěch.

  • Zdenálička | 20. 1. 2007 09:43

    Díky za ohlasy.. ;o))

  • Magda | 28. 12. 2006 08:46

    Pomazánka je pikantnější i bez pomleté feferonky. Zdobila jsem suchým salámem (Herkules) , kouskem tvrdého sýra a kapií. Dobrá je i samostatně, ale pro návštěvy mi přišlo vhodné to trochu dozdobit.Dělala jsem z dvojité dávky (jen té tatarky a majolky jsem nedala dvojité množství).Fakt dobrý.

  • Ivana Samcová | 26. 12. 2006 16:08

    Pomazánka byla po rozležení druhý den vynikající! Neměla jsem Lučinu, nahradila jsem ji pomazánkovým máslem /je taky takové navinulé/. Ozdobila jsem to jen kouskem rajčete a okurkou. Abych nezapomněla, vynikající je jen tak namazaná na chlebu. díky za recept. Ivana

  • Jitka Klusová | 28. 11. 2006 19:52

    Dělám něco podobného, přidávám měkký salám a zahušťuji trochou strouhaného tvrdého sýra, dodá to pomazánce zas trochu jinší chuť.

  • Zdenalicka | 27. 11. 2006 20:07

    Hups, nepodepsala jsem se...:)

  • Anonym | 27. 11. 2006 20:03

    Mila Lenko, samozrejme ze to jde...:o)) Ta pomazanka je vyborna i bez cehokoliv nahore...;o))

  • Jana z VM | 27. 11. 2006 14:39

    Taky znám,je vynikající. Já tu feferonku nedávám, zelenina je už od ní dost ostrá. Chlebíčky taky ještě dozdobím tím, co mám po ruce :)

  • Zdena z JM | 27. 11. 2006 10:54

    Já bych dala nahoru už jen třeba kousek rajčete nebo červené papriky a petrželku.Zkrátka něco barevného,aby to ladilo oku.

  • Lenka Zavřelová | 27. 11. 2006 10:38

    Ty ingredience jsou dobré všechny. Já bych asi mazala jen pomazánku a na ni už nedávala nic. Šlo by to? Myslím, že to pak není už nutné. Vše co bych dala nahoru, je vlastně už v pomazánce. Tak možná toho salámu, sýru a vajec přidat. Vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Lučina Majonéza Měkký salám Nakládané okurky Pepř mletý Rohlík Sůl Tatarská omáčka Vařená vejce Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

294
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
29
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
20
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Excelentní pomazánka na chlebíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact