• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Excelentní italská špenátová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Excelentní italská špenátová polévka

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Excelentní italská špenátová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 0,50
      l hovězí vývar
    • 1
      l mléko
    • 150
      g mražený špenát
    • česnek dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      dl smetana na vaření
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • rohlík staré + máslo na opražení

Postup přípravy receptu

1
Zpěníme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a mlékem, přidáme rozmrazený špenát a česnek (nebo do polévky nedáme žádný, ale potom ho nesmíme zapomenout dát do zakysané smetany, kterou přidáme do talíře), sůl a pepř. Povaříme, když se nám udělají hrudky, tak rozmixujeme. Ke konci přidáme smetanu na vaření.
2
Mezitím nakrájíme rohlíky na kostičky, osmahneme na másle dozlatova. Zakysanou smetanu smícháme s česnekem (pokud jsme ho nedali do polévky) Na talíř nalijeme polévku a do každého talíře dáme ještě lžíci zakysané smetany a osmažené krutonky (rohlíky).
3
Polévky je plný hrnec, takže pro 3 osoby stačí poloviční dávka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Excelentní Cheesecake

Excelentní Cheesecake

Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 6. 7. 2014 14:12

    Moc dobrá polévka, ani fotku jsme nestihla udělat, jak rychle jsme se do ní pustili :)

  • Naďa | 10. 9. 2013 13:28

    Použivám čerství špenát,do krutonek přidavam česnek, a na vylepšení osmažím slaninku do křupava a vložím na krutonky až polevku podávám ,miluje to cela rodina :-) <3

  • Barunka7371
    Barunka7371 | 11. 8. 2013 19:04

    Nemá chybu! :P

  • Petra | 6. 8. 2012 18:31

    Polévka byla úžasná a to jsem vytvořila variantu bez zakysané smetany, kterou doma bohužel nikdo nemusí. Přidávám si ji k oblíbeným receptům ;-)

  • Borka | 20. 9. 2011 11:35

    Tato polievky je najlepšia !!!! doma ju máme veľmi radi a často si ju varíme. Možem len doporučiť.

  • matouskova20 | 9. 8. 2011 21:10

    použila jsem slepičí vývar, a celé jsem to pomixovala, miluji krémové polévky, a špenátovou zvlášť. Recept je skvělý. doporučuji.

  • matouskova20 | 9. 8. 2011 20:55

    použila jsem slepičí vývar, a celé jsem to pomixovala, miluji krémové polévky, a špenátovou zvlášť. Recept je skvělý. doporučuji.

  • lafayette | 19. 3. 2011 13:50

    Já jsem použila zeleninový vývar, místo smetany na vaření obyč. smetanu, zakysanou bohužel nemám, ale vyzkouším příště. Polévka je výborná, budu vařit častěji. Máte u mě za 1!

  • Anna | 19. 2. 2011 12:06

    Uzasna, chutnala i detem. DOPORUCUJI!

  • Evička | 27. 1. 2011 13:59

    Přidala jsem dvě vajíčka a nepřidala smetanu na vaření, místo mraženého špenátu na jemno nasekaný špenát, ale musím říct, že výsledek je opravdu exkluzivní...!!

  • Hanka Nepeřená | 15. 5. 2010 21:23

    Lidi, ta nemá chybu! Opravdu excelentní, dokonalé.

  • venyss venyss | 8. 1. 2009 14:42

    Dělala jsem předevčírem a musím pochválit a dát jedničku:-) polévka byla velmi jemná i přes to, že jsem neměla zakysanou smetanu,tak jsem dala jen obyčejnou.Rychlé,chutné a tak to má být:-)

  • Miroslav Bříza | 22. 5. 2008 13:49

    Tato polévka mě opravdu velice potěšila a musím přiznat, že tak dobrou jsem jedl jen v jedné liberecké pizzerii. Co ovšem musím vytknout je přidávání mraženého špenátu!!! Jednoznačně se vyplatí připlatit pár korunek a koupit (či si vypěstovat na zahrádce v letních měsících) čerstvý špenát (tento sortiment je již běžně k dostání)!!! Opravdu se to vyplatí, vřele doporučuji a přeji dobrou chuť;-)

  • Radka | 13. 2. 2008 13:35

    A zkoušeli jste do polévky přidat jemně nastrouhanou nivu?...MŇAM.

  • Lenka D. | 13. 2. 2008 07:49

    Vynikající polévka - přesto, že přítel ohrnoval nos, když zjistil, že bude k obědu špenátová polévka, jak když jí ochutnal, ještě si přidal. Do polévky jsem použila smažené kostičky chleba, máme je radši než rohlíky.

  • Štěpánka Skálová | 26. 1. 2008 11:53

    Polévku dělám již delší dobu a musím uznat,že je u mě na prvním místě v jídelníčku

  • Daniella O. | 23. 1. 2008 20:06

    Polevka je vyborna. Spenatu jsem dala vetsi mnozstvi, ale jinak byl recept dodrzen. Jedli jsme k tomu bagetku macenou v opeprenem a osolenem olivovem oleji s pecenym cesnekem. Mohu jenom doporucit.

  • Petrauh | 2. 1. 2008 12:23

    Nejlepší špenátová polévka co znám. Hlavně je skvělá ta zakysaná smetana s česnekem, kterou jsem přidala každému do talíře. To byla ta pravá třešnička na dortu!! Dávám za jedna!

  • Táňa K. | 3. 9. 2007 17:43

    I bez krutonků a kysané smetany to bylo vynikající. Přidala jsem špetku muškátového květu a hodně česneku. Výborná polévka!

  • Šárka | 3. 9. 2007 11:34

    Polévka je výborná,dávala jsem s opečeným chlebem a moc mňam.

  • Lida | 19. 8. 2007 14:30

    Krutonky se dají koupit, Nejsou smažené, ale jsou vynikající. Mají česnekové a tomatové. Koupila jsem je v hypernově v úseku kde mají čínské, thajské a pdobné zboží. Mají tam i rostlinnou smetanu, která by měla být méně kalorická. To je tip pro ty, kdo se nechce dělat s krutonky

  • Buchy | 31. 5. 2007 11:02

    Dobrý den, dělám také tuto výbornou polévku téměř stejnou, jen namísto krutónků zavařím do hotové polévky moučné nočky (mouka+ vejce), takto je velmi sytá. Buchy

  • Jana Cz. | 17. 5. 2007 13:47

    Souhlasím s Katkou, ty chlebové krutonky jsou vážně bezva. Dělám hodně podobnou polévku a naposledy jsem ji udělala s tím chlebíčkem a určitě u toho už zůstanu. Díky Františkovi :-)

  • Katka Maršálková | 17. 5. 2007 09:52

    Alžběta: to je ale škoda, že jste na chlebový houstičky líná :o) protože to je na tý polívce skoro to nejlepší :o) Po doporučení pana Františka dělám ty chlebový krutonky, hodí se to k tý polívce víc než z rohlíku :o)

  • Alžběta | 15. 5. 2007 17:11

    zakysanou smetanu s rozmichanym cesnekem po odstaveni vliji primo do hrnce a projedu rucnim mixerem. nema to chybu. na housticky uz jsem moc lina. nejlepsi spenatova, kterou jsem zatim jedla. davam jasou jednicku.

  • Anonym | 5. 5. 2007 11:12

    nejlepsi spenatova polevka, jinou uz nedelam. Jasna 1*

  • Lucka | 20. 10. 2006 12:33

    delam ji podobne, ale jeste nez tam dam smetanu, tak pridam tri vajicka. taky dobry.

  • Pavlína Votkeová | 11. 3. 2006 17:28

    Jednoznačně vynikajicí.

  • Marcela Šepsová | 7. 3. 2006 11:21

    Právě jsme jí dojedli. A je výborná. Nedala jsem zakysanou smetanu,ale i tak moc chutnala.Krutonky jsem udělala s chleba podle nápadu p.Františka a měla jsem úspěch u dětí.

  • Šárka | 9. 2. 2006 11:45

    Polévka je moc dobrá a i když jsem zvolila její trochuodtučněnější podobu tj.bez sl.smetany,místo másla oliv.olej a chéb jen nasucho v troubě.Tak jsme si s manželem moc pochutnali.

  • kaca | 30. 6. 2005 23:36

    ooopravdu eeexcelentní......

  • Jana Novakova | 21. 5. 2005 18:38

    Tu polivku delam dlouho, jen misto soli a pepre davam podravku, mame ji moc radi. Misto kysane smetany davam jogurt...jo,jo, ty kalorie....

  • Katka | 9. 5. 2005 16:42

    Díky za nápad, zkusila jsem to s tím chlebem a měl jste pravdu, je to opravdu lepší, díky:o)

  • František Pazdera | 1. 5. 2005 21:40

    výborná, ale doporučuji všem zkuste jako krutonky osmažit kostičky chleba (krájet o něco větší než rohlíkové) - dosáhnete výborné chuťové kombinace

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Mléko Mražený špenát Pepř mletý Rohlík Smetana na vaření Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Fofr perník

Fofr perník

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

368
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
72
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
34
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
27
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Excelentní italská špenátová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact