• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Excelentní italská špenátová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Excelentní italská špenátová polévka

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Excelentní italská špenátová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 0,50
      l hovězí vývar
    • 1
      l mléko
    • 150
      g mražený špenát
    • česnek dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      dl smetana na vaření
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • rohlík staré + máslo na opražení

Postup přípravy receptu

1
Zpěníme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a mlékem, přidáme rozmrazený špenát a česnek (nebo do polévky nedáme žádný, ale potom ho nesmíme zapomenout dát do zakysané smetany, kterou přidáme do talíře), sůl a pepř. Povaříme, když se nám udělají hrudky, tak rozmixujeme. Ke konci přidáme smetanu na vaření.
2
Mezitím nakrájíme rohlíky na kostičky, osmahneme na másle dozlatova. Zakysanou smetanu smícháme s česnekem (pokud jsme ho nedali do polévky) Na talíř nalijeme polévku a do každého talíře dáme ještě lžíci zakysané smetany a osmažené krutonky (rohlíky).
3
Polévky je plný hrnec, takže pro 3 osoby stačí poloviční dávka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Excelentní Cheesecake

Excelentní Cheesecake

Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 6. 7. 2014 14:12

    Moc dobrá polévka, ani fotku jsme nestihla udělat, jak rychle jsme se do ní pustili :)

  • Naďa | 10. 9. 2013 13:28

    Použivám čerství špenát,do krutonek přidavam česnek, a na vylepšení osmažím slaninku do křupava a vložím na krutonky až polevku podávám ,miluje to cela rodina :-) <3

  • Barunka7371
    Barunka7371 | 11. 8. 2013 19:04

    Nemá chybu! :P

  • Petra | 6. 8. 2012 18:31

    Polévka byla úžasná a to jsem vytvořila variantu bez zakysané smetany, kterou doma bohužel nikdo nemusí. Přidávám si ji k oblíbeným receptům ;-)

  • Borka | 20. 9. 2011 11:35

    Tato polievky je najlepšia !!!! doma ju máme veľmi radi a často si ju varíme. Možem len doporučiť.

  • matouskova20 | 9. 8. 2011 21:10

    použila jsem slepičí vývar, a celé jsem to pomixovala, miluji krémové polévky, a špenátovou zvlášť. Recept je skvělý. doporučuji.

  • matouskova20 | 9. 8. 2011 20:55

    použila jsem slepičí vývar, a celé jsem to pomixovala, miluji krémové polévky, a špenátovou zvlášť. Recept je skvělý. doporučuji.

  • lafayette | 19. 3. 2011 13:50

    Já jsem použila zeleninový vývar, místo smetany na vaření obyč. smetanu, zakysanou bohužel nemám, ale vyzkouším příště. Polévka je výborná, budu vařit častěji. Máte u mě za 1!

  • Anna | 19. 2. 2011 12:06

    Uzasna, chutnala i detem. DOPORUCUJI!

  • Evička | 27. 1. 2011 13:59

    Přidala jsem dvě vajíčka a nepřidala smetanu na vaření, místo mraženého špenátu na jemno nasekaný špenát, ale musím říct, že výsledek je opravdu exkluzivní...!!

  • Hanka Nepeřená | 15. 5. 2010 21:23

    Lidi, ta nemá chybu! Opravdu excelentní, dokonalé.

  • venyss venyss | 8. 1. 2009 14:42

    Dělala jsem předevčírem a musím pochválit a dát jedničku:-) polévka byla velmi jemná i přes to, že jsem neměla zakysanou smetanu,tak jsem dala jen obyčejnou.Rychlé,chutné a tak to má být:-)

  • Miroslav Bříza | 22. 5. 2008 13:49

    Tato polévka mě opravdu velice potěšila a musím přiznat, že tak dobrou jsem jedl jen v jedné liberecké pizzerii. Co ovšem musím vytknout je přidávání mraženého špenátu!!! Jednoznačně se vyplatí připlatit pár korunek a koupit (či si vypěstovat na zahrádce v letních měsících) čerstvý špenát (tento sortiment je již běžně k dostání)!!! Opravdu se to vyplatí, vřele doporučuji a přeji dobrou chuť;-)

  • Radka | 13. 2. 2008 13:35

    A zkoušeli jste do polévky přidat jemně nastrouhanou nivu?...MŇAM.

  • Lenka D. | 13. 2. 2008 07:49

    Vynikající polévka - přesto, že přítel ohrnoval nos, když zjistil, že bude k obědu špenátová polévka, jak když jí ochutnal, ještě si přidal. Do polévky jsem použila smažené kostičky chleba, máme je radši než rohlíky.

  • Štěpánka Skálová | 26. 1. 2008 11:53

    Polévku dělám již delší dobu a musím uznat,že je u mě na prvním místě v jídelníčku

  • Daniella O. | 23. 1. 2008 20:06

    Polevka je vyborna. Spenatu jsem dala vetsi mnozstvi, ale jinak byl recept dodrzen. Jedli jsme k tomu bagetku macenou v opeprenem a osolenem olivovem oleji s pecenym cesnekem. Mohu jenom doporucit.

  • Petrauh | 2. 1. 2008 12:23

    Nejlepší špenátová polévka co znám. Hlavně je skvělá ta zakysaná smetana s česnekem, kterou jsem přidala každému do talíře. To byla ta pravá třešnička na dortu!! Dávám za jedna!

  • Táňa K. | 3. 9. 2007 17:43

    I bez krutonků a kysané smetany to bylo vynikající. Přidala jsem špetku muškátového květu a hodně česneku. Výborná polévka!

  • Šárka | 3. 9. 2007 11:34

    Polévka je výborná,dávala jsem s opečeným chlebem a moc mňam.

  • Lida | 19. 8. 2007 14:30

    Krutonky se dají koupit, Nejsou smažené, ale jsou vynikající. Mají česnekové a tomatové. Koupila jsem je v hypernově v úseku kde mají čínské, thajské a pdobné zboží. Mají tam i rostlinnou smetanu, která by měla být méně kalorická. To je tip pro ty, kdo se nechce dělat s krutonky

  • Buchy | 31. 5. 2007 11:02

    Dobrý den, dělám také tuto výbornou polévku téměř stejnou, jen namísto krutónků zavařím do hotové polévky moučné nočky (mouka+ vejce), takto je velmi sytá. Buchy

  • Jana Cz. | 17. 5. 2007 13:47

    Souhlasím s Katkou, ty chlebové krutonky jsou vážně bezva. Dělám hodně podobnou polévku a naposledy jsem ji udělala s tím chlebíčkem a určitě u toho už zůstanu. Díky Františkovi :-)

  • Katka Maršálková | 17. 5. 2007 09:52

    Alžběta: to je ale škoda, že jste na chlebový houstičky líná :o) protože to je na tý polívce skoro to nejlepší :o) Po doporučení pana Františka dělám ty chlebový krutonky, hodí se to k tý polívce víc než z rohlíku :o)

  • Alžběta | 15. 5. 2007 17:11

    zakysanou smetanu s rozmichanym cesnekem po odstaveni vliji primo do hrnce a projedu rucnim mixerem. nema to chybu. na housticky uz jsem moc lina. nejlepsi spenatova, kterou jsem zatim jedla. davam jasou jednicku.

  • Anonym | 5. 5. 2007 11:12

    nejlepsi spenatova polevka, jinou uz nedelam. Jasna 1*

  • Lucka | 20. 10. 2006 12:33

    delam ji podobne, ale jeste nez tam dam smetanu, tak pridam tri vajicka. taky dobry.

  • Pavlína Votkeová | 11. 3. 2006 17:28

    Jednoznačně vynikajicí.

  • Marcela Šepsová | 7. 3. 2006 11:21

    Právě jsme jí dojedli. A je výborná. Nedala jsem zakysanou smetanu,ale i tak moc chutnala.Krutonky jsem udělala s chleba podle nápadu p.Františka a měla jsem úspěch u dětí.

  • Šárka | 9. 2. 2006 11:45

    Polévka je moc dobrá a i když jsem zvolila její trochuodtučněnější podobu tj.bez sl.smetany,místo másla oliv.olej a chéb jen nasucho v troubě.Tak jsme si s manželem moc pochutnali.

  • kaca | 30. 6. 2005 23:36

    ooopravdu eeexcelentní......

  • Jana Novakova | 21. 5. 2005 18:38

    Tu polivku delam dlouho, jen misto soli a pepre davam podravku, mame ji moc radi. Misto kysane smetany davam jogurt...jo,jo, ty kalorie....

  • Katka | 9. 5. 2005 16:42

    Díky za nápad, zkusila jsem to s tím chlebem a měl jste pravdu, je to opravdu lepší, díky:o)

  • František Pazdera | 1. 5. 2005 21:40

    výborná, ale doporučuji všem zkuste jako krutonky osmažit kostičky chleba (krájet o něco větší než rohlíkové) - dosáhnete výborné chuťové kombinace

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Mléko Mražený špenát Pepř mletý Rohlík Smetana na vaření Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

157
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
127
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
94
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
61
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
52
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Excelentní italská špenátová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact