• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Excelentní Cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Excelentní Cheesecake

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Excelentní Cheesecake
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ - 1. vrstva
    • 200
      g sušenky 1 a 3/4 balíčku BeBe sušenek
    • máslo 1/4 kostky másla
  • Náplň - 2. vrstva
    • 2
      balení smetanový sýr Lučina smetanová
    • 3
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • sůl
    • citron
  • Krém - 3. vrstva
    • 2
      balení zakysaná smetana
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • citron

Postup přípravy receptu

1
Sušenky rozdrtíme, dáme do misky a zalijeme ¼ másla, které jsme si předtím rozpustili. Směs vysypeme do formy a co nejvíc udusáme dlaní tak, aby byla vrstva sušenek všude rovnoměrně.
2
Poté začneme připravovat náplň.
3
Lučiny, vejce a cukr dáme do větší mísy a zakapeme šťávou z půl citronu podle chuti. Někdo má rád kyselejší, někdo méně kyselé. Nakonec přidáme sůl. Vše vyšleháme šlehačem do hmoty bez hrudek. Nalijeme do formy na již připravený základ ze sušenek. Lijeme pomalu a rovnoměrně. Poté dáme do trouby předehřáté na 190° na cca 20-25 minut.
4
Mezitím si připravíme krém. Zakysané smetany, vanilkový cukr a opět trochu citronové šťávy dáme do větší mísy a šleháme šlehačem cca 4 min., aby byla hmota hezky nadýchaná.
5
Ozkoušíme výtvor v troubě a pokud se nám netrhá a nelepí na dotek na prsty, vyndáme a nalijeme krém jako 3. vrstvu opět rovnoměrně a opatrně po celém obsahu formy.
6
Opět vložíme do trouby vyhřáté na 220° na 5-10 minut.
7
Po upečení pomalu odkrájíme nožem od stran formy a necháme vychladnout.
8
Vršek můžeme ozdobit dle chuti. Například jahody s čokoládou, kiwi, borůvky...
9
(Na fotce je malinový cheesecake, růžový je proto, že jsem přidala do 3. vrstvy růžové barvivo.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Cheesecake s kdoulemi

Cheesecake s kdoulemi

Lotus cheesecake

Lotus cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Pečení Děti Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Máslo Smetanový sýr Sůl Sušenky Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Bagely

Bagely

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

146
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
136
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
46
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
43
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
42
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 1. 8. 2025: Kdo dnes bude plný energie a na koho čeká zábavný večer?

Denní horoskop na pátek 1. 8. 2025: Kdo dnes bude plný energie a na koho čeká zábavný večer?

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Eskymo řezy
Eskymo řezy
Eton Mess
Eton Mess
Étonnant jablkový koláč
Étonnant jablkový koláč
Excelentní zážitek
Excelentní zážitek
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exotická salsa
Exotická salsa
  • Recepty.cz
  • Excelentní Cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact