Meloun nakrájíme na kostičky a vypeckujeme dáme do 7 dcl sklenic, 3 lžíce cukru, 1 dcl rumu a na horu 2 kolečka citrónu bez slupky. Zalijeme vařicí vodou a zavařujeme od doby varu 10-15 minut. Za týden mužeme jíst - podáváme chlazené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
mydl
|1. 8. 2015 17:12
zrovna jsem to rozjel:-) snad ten rum vydrží než to dodělám:-Dchtěl bych to otevřít až v zimě dávám mandlový božkov tak že žádná síla ale doufám že to správně okoření,díky za recept <3
Evule
|22. 12. 2006 12:48
Jelikož už meloun zavařuji několik let,můžu předat malou radu.Nechám jen přejít varem,tak zvaně chytit víčko.Meloun se nerozvaří a vážně chutná!!!Jinak je myšleno - sklenice o objemu 7 dcl.
Anonym
|27. 8. 2006 21:24
Já se zas bojím, že pokud budu meloun zavářet 15 minut, bude z něj v tom lepším případě džem
Zdena z JM
|22. 8. 2006 12:23
Podle mě je to myšleno tak,že nakrájený meloun dáme do sklenic o obsahu 7 dcl.Kolik jich bude,záleží na tom,kolik toho melounu budete chtít zavařit.
Alenka Aová
|20. 8. 2006 18:40
Promiňte, nechápu do 7ks decových skleniček nebo do kolika 0,7dc sklenic?? Díky.