Maso rozřízneme na velký, tenký plátek (na roládu) osolíme a opepříme. Potřeme vinnou klobásou a hořčicí, posypeme najemno nakrájenou cibulí a česnekem a plátky žampionů. Srolujeme a převážeme. Dáme do pekáče vylitého trochou oleje a vody. Můžeme ještě posypat podravkou a paprikou. Pečeme asi hodinu (podle tloušťky rolády). 10 minut před dokončením pečení ještě můžeme posypat nastrouhaným sýrem (výběr dle chuti).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarina
|8. 7. 2007 15:14
Podobný recept mám ve své sbírce"oblíbených".Protože dávám přednost drůbežímu masu a manžel vepřovému, inovovala jsem tento pokrm takto:Místo rolády dělám závitky - vepřové i drůbeží.Spokojenost je na obou stranách. Vyzkoušejte, dobrou chuť!
Zuzana
|20. 2. 2007 16:43
Protože nejíme vepřové, zkusila jsem krůtí prsa. Při snaze dodat co nejvíce nádivky mi roláda skoro nešla zabalit. Na alobal jsem namazala olej s červenou paprikou. Pevně zabalila do dvou silných alobalů a šoupla do trouby. Tato varianta je také výborná. Šťávu, kterou roláda pustí svařit s máslem či olejem.
Eva Hyksova
|22. 11. 2006 11:17
Výborné moc nám doma chutnalo!!!! 1*
Martina Veselá
|24. 3. 2006 20:32
Vyzkoušela jsem a moc nám chutnalo. Dala jsem jarní cibulku a přidala ještě porek a na tenoučké plátky nakrájené uzené maso. Dávám za 1
Evík
|13. 10. 2005 15:55
Určitě jenom vnitřek. Prostě klobásu vymačkáte a potřete jí maso.
Lucie Pitelová
|18. 7. 2005 10:05
Jak tam dám tu vinnou klobásu? V celku nebo jen vnitřek? Napsáno potřeme, tak předpokládám, že se to dá bez střívka... :o) Ale jistá si nejsem. Díky za radu.
Hana Zachová
|30. 6. 2005 13:35
Při pročítání nových receptů se mi po přečtení slova pečínka začaly sbíhat sliny. Přečetla sem si recept a dnes ho zkusím udělat k večeři. Napíšu jak to dopadlo.
Jan Křížek
|30. 6. 2005 13:15
Skvělé, ale radši řeknu manželce ať to uvaří. Už se na to těším.