• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Evčiny jahodové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Evčiny jahodové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Evčiny jahodové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • piškot
    • 6
      vejce
    • 210
      g cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 30
      g kakao
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 60
      g ořechy
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • náplň
    • 1
      sklenice jahody
    • 4
      lžíce maizena
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Piškot: vejce, mletý cukr, rum a kakao ušleháme a pomalu přidáváme mouku, nasekané ořechy a prášek do pečiva. Směs vlejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut (zkoušíme špejlí, zda je těsto hotové).<BR>Náplň: maizenu uvaříme v jahodové šťávě a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a s vychladlou maizenou smícháme na krém, do kterého nakonec vmícháme na kousky nakrájené jahody. Nakonec polejeme čokoládovou polevou a necháme v lednici ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy

Jahodové řezy

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 2. 4. 2011 15:42

    Lenko - trochu tě doplním: Maizena je kukuřičný škrob, kdežto Solamyl je jemný braborový škrob. Já tedy po pravdě neřeším, který je v receptu uveden, pro mne škrob jako škrob a používám ten, co mám právě doma.... Simča S.

  • lenka.hrabkova | 2. 4. 2011 12:20

    Maizena je škrobová moučka, tedy v česku známá spíše jako Solamyl..

  • Zdena z JM | 21. 4. 2008 06:26

    Jen jsem si dovolila napsat odpověď na dotaz paní Blanky-"čím nahradit maizenu".

  • Mitril | 20. 4. 2008 15:41

    buchta výborná.maizena nebyla vubec treba,vanilkový pudink s vlastními zmrazenými jahodami.number 1.

  • Tereza J. | 19. 4. 2008 16:06

    Maizena je výborná na zahusťovanie nielen sladkých štiav a pod, ale aj na zahusťovanie polievok, omáčok, marinuje sa v nej s inými ingredienciami dobre mäso na čínske jedlá a pod. Takže ju mám stále doma. Mám pocit, že maizena sa asi v slovenskej kuchyni používa oveľa viac ako v českej.

  • Mirka P. | 19. 4. 2008 14:33

    Maizenu doma běžně nemám a kvůli čtyřem lžicím v tomto receptu bych ji pravděpodobně nekoupila. To bych radši použila ten ten jahodový nebo vanilkový puding, který mívám pořád, jak radí paní Zdena z JM.

  • Alena | 19. 4. 2008 09:19

    Maizenu nájdete v obchode pri pudingoch v žlt ej škatuľke, lenže nám ju Dr. Oetker vtipne premenoval na GUSTIN - pod tým jemný kukuričný škrob :-)Tiež som nedávno dcére hovorila, že ešte vezmeme maizenu..... nemohla ju v regále za svet nájsť a keď som ja siahla po Gustine, tak pozerá - že veď to nie je maizena :-)Ale je....... na zahusťovanie výborná a na zahustenie jahodovej šťavy rozhodne lepšia ako puding, inak recept poznám už veľmi dávno od mojej svokry a chutí nám stále

  • Tereza J. | 19. 4. 2008 08:45

    Zdenička, máte pravdu, ale načo nahrádzať v recepte niečo, čo je bežne v obchode dostať ?

  • Zdena z JM | 18. 4. 2008 07:11

    Není nic jednoduššího, než dát pudinkového prášku víc, než je napsáno v návodu. Ale to už jsem Blance přece radila ve svém prvním příspěvku.

  • Tereza J. | 18. 4. 2008 06:55

    Zdenička, nechcem sa hádať, v chuti to nikto nepozná, to je pravda, ale v hustote je to rozdiel.

  • Zdena z JM | 18. 4. 2008 06:34

    Blanko, ten pudink můžete úplně klidně použít. Je to sice rozdíl škrob a pudink, ale v krému, který bude mít jahodovou chuť nikdo nepozná, jestli jste použila škrob nebo pudink.

  • Tereza J. | 17. 4. 2008 21:16

    Ospravedlňujem sa, chcela som napísať Blanka :)))

  • Tereza J. | 17. 4. 2008 20:47

    Klanka, maizena je škrob, niekedy mal takýto názov. Takže poži zemiakový alebo kukuričný škrob, ktorý nájdeš bežne v obchode bez ohľadu na názov. Nepoužívaj puding, je to rozdiel.

  • Zdena z JM | 17. 4. 2008 14:17

    Já bych použila klidně vanilkový nebo jahodový pudink.Odměřila bych si, kolik bude šťávy z kompotu a dala bych pudinkového prášku o trochu víc, než je napsáno v návodu na přípravu.

  • Blanka Soukalová | 17. 4. 2008 13:26

    Čím mohu nahradit maizenu? Díky za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hnědý rum Jahody Kakao Maizena Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

145
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…
80
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
79
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
61
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
59
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Vojtkův syn Beník (10): Krvavé zranění na koloběžce! Je to zbraň, má jasno jeho máma

Vojtkův syn Beník (10): Krvavé zranění na koloběžce! Je to zbraň, má jasno jeho máma

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Evčiny jahodové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact