• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Evčiny jahodové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Evčiny jahodové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Evčiny jahodové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • piškot
    • 6
      vejce
    • 210
      g cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 30
      g kakao
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 60
      g ořechy
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • náplň
    • 1
      sklenice jahody
    • 4
      lžíce maizena
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Piškot: vejce, mletý cukr, rum a kakao ušleháme a pomalu přidáváme mouku, nasekané ořechy a prášek do pečiva. Směs vlejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut (zkoušíme špejlí, zda je těsto hotové).<BR>Náplň: maizenu uvaříme v jahodové šťávě a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a s vychladlou maizenou smícháme na krém, do kterého nakonec vmícháme na kousky nakrájené jahody. Nakonec polejeme čokoládovou polevou a necháme v lednici ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy

Jahodové řezy

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 2. 4. 2011 15:42

    Lenko - trochu tě doplním: Maizena je kukuřičný škrob, kdežto Solamyl je jemný braborový škrob. Já tedy po pravdě neřeším, který je v receptu uveden, pro mne škrob jako škrob a používám ten, co mám právě doma.... Simča S.

  • lenka.hrabkova | 2. 4. 2011 12:20

    Maizena je škrobová moučka, tedy v česku známá spíše jako Solamyl..

  • Zdena z JM | 21. 4. 2008 06:26

    Jen jsem si dovolila napsat odpověď na dotaz paní Blanky-"čím nahradit maizenu".

  • Mitril | 20. 4. 2008 15:41

    buchta výborná.maizena nebyla vubec treba,vanilkový pudink s vlastními zmrazenými jahodami.number 1.

  • Tereza J. | 19. 4. 2008 16:06

    Maizena je výborná na zahusťovanie nielen sladkých štiav a pod, ale aj na zahusťovanie polievok, omáčok, marinuje sa v nej s inými ingredienciami dobre mäso na čínske jedlá a pod. Takže ju mám stále doma. Mám pocit, že maizena sa asi v slovenskej kuchyni používa oveľa viac ako v českej.

  • Mirka P. | 19. 4. 2008 14:33

    Maizenu doma běžně nemám a kvůli čtyřem lžicím v tomto receptu bych ji pravděpodobně nekoupila. To bych radši použila ten ten jahodový nebo vanilkový puding, který mívám pořád, jak radí paní Zdena z JM.

  • Alena | 19. 4. 2008 09:19

    Maizenu nájdete v obchode pri pudingoch v žlt ej škatuľke, lenže nám ju Dr. Oetker vtipne premenoval na GUSTIN - pod tým jemný kukuričný škrob :-)Tiež som nedávno dcére hovorila, že ešte vezmeme maizenu..... nemohla ju v regále za svet nájsť a keď som ja siahla po Gustine, tak pozerá - že veď to nie je maizena :-)Ale je....... na zahusťovanie výborná a na zahustenie jahodovej šťavy rozhodne lepšia ako puding, inak recept poznám už veľmi dávno od mojej svokry a chutí nám stále

  • Tereza J. | 19. 4. 2008 08:45

    Zdenička, máte pravdu, ale načo nahrádzať v recepte niečo, čo je bežne v obchode dostať ?

  • Zdena z JM | 18. 4. 2008 07:11

    Není nic jednoduššího, než dát pudinkového prášku víc, než je napsáno v návodu. Ale to už jsem Blance přece radila ve svém prvním příspěvku.

  • Tereza J. | 18. 4. 2008 06:55

    Zdenička, nechcem sa hádať, v chuti to nikto nepozná, to je pravda, ale v hustote je to rozdiel.

  • Zdena z JM | 18. 4. 2008 06:34

    Blanko, ten pudink můžete úplně klidně použít. Je to sice rozdíl škrob a pudink, ale v krému, který bude mít jahodovou chuť nikdo nepozná, jestli jste použila škrob nebo pudink.

  • Tereza J. | 17. 4. 2008 21:16

    Ospravedlňujem sa, chcela som napísať Blanka :)))

  • Tereza J. | 17. 4. 2008 20:47

    Klanka, maizena je škrob, niekedy mal takýto názov. Takže poži zemiakový alebo kukuričný škrob, ktorý nájdeš bežne v obchode bez ohľadu na názov. Nepoužívaj puding, je to rozdiel.

  • Zdena z JM | 17. 4. 2008 14:17

    Já bych použila klidně vanilkový nebo jahodový pudink.Odměřila bych si, kolik bude šťávy z kompotu a dala bych pudinkového prášku o trochu víc, než je napsáno v návodu na přípravu.

  • Blanka Soukalová | 17. 4. 2008 13:26

    Čím mohu nahradit maizenu? Díky za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hnědý rum Jahody Kakao Maizena Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Naše laskonky

Naše laskonky

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Doporučujeme

30 minut
Indický špenát se sýrem halloumi

Indický špenát se sýrem halloumi

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

714
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
402
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
398
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
212
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
172
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …

Zajímavé články

6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou zvládne každý
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou…
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
AHA.cz Velký přešlap Pavlové? Česko rozděleno na dva tábory

Velký přešlap Pavlové? Česko rozděleno na dva tábory

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ben Cristovao před životním koncertem ve vyprodaném Edenu: Ostříhal se »na Jágra«

Ben Cristovao před životním koncertem ve vyprodaném Edenu: Ostříhal se »na Jágra«

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

  • Recepty.cz
  • Evčiny jahodové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact