Místo rohlíků může být bageta nebo bílý chléb, prostě bílé pečivo.
jde místo rohlíků dát strouhanku? Žiju v cizině a tady rohlíky nemají. děkuju
Opravdu drží, a to i bez vajíčka, ale první várky se opravdu rozvaří, další knedlíky vě škrobové vodě již vydrží. Dovoluji si proto doporučit letitou vychytávku: 5 rohlíků (usušené kostičky ze zbylého pečiva), 5 velkých brambor (ideální jsou nové, které mají hodně vody), 1 vajíčko, 5 lžic polohubé mouky, sůl. Směs smícháme, udusáme a necháme odpočinout, až rozhlíky vypijí vodu z brambor (30 - 120 minut). Pak uplácáme koule velikosti tenisového míčku a dáme vaří - pozor! - na pařák, který lehce pomastíme. Doba varu cca 25 minut - na pařáku se nepřevaří. V létě skvělé třeba k cuketovému zelí a pečenému masu. KNEDLÍKY znám pod názvem CHODSKÉ.
Chlapům to moc chutnalo.Jen s knedlíky jsem měla trochu problém,ty první se ihned rozvařily.
La.fea - je to v ingrediencích - 2 brambory, 2 rohlíky, 1 vajíčko
Recept na knedlíky je zajímavý, jen postrádám poměr brambor a rohlíků....mohla by jej autorka upřesnit?...děkuji
Doptaz k těm knedlíkům - opravdu to jde jen takhle zpracovat, drží to při sobě, aniž by se přidala nějaká mouka?
Kotlety se nesolí, sůl je jen v česneku?
Tyhle knedlíky také dělám.Ale bez vajíčka a ještě trochu tu směs osolím. Strouhají se skutečně syrové. Knedlíky se vaří krátce, jen co vyplavou na povrch, tak asi jen 3-5 minut. Podle velikosti. Vždy je dobré vyndat jeden a ochutnat.
Brambory strouháme syrové a jak dlouho vaříme?