• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Eskymo
Napište svůj komentář k receptu

Eskymo

autor: JanaJin87
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Eskymo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek olej
    • 1,50
      hrnek mléko
    • 6
      lžíce kakao
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • krém
    • 0,75
      l mléko
    • 3
      ks kokosový pudink
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 2
      ks vanilkový cukr
  • poleva
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Těsto:
2
Smícháme mouku, cukr, kakao a pomalu vmícháme vejce, mléko, olej a kypřící prášek. Vylejeme do vymazaného a vysypaného plechu (nebo na pečící papír) a pečeme cca 20 min (dle trouby).
3
Krém:
4
Do teplého pudinku s vanilkovým cukrem vmícháme máslo a po vychladnutí přidáme zakysanou smetanu.
5
Když korpus vychladne, naneseme na něj krém a polejeme polevou. Já používám klasickou čokoládu na vaření nebo kaštany.
6
Množství v ingrediencích lze upravit, jen stejný poměr - podle velikosti formy, já to mám na velký plech a těsto je cca 1,5 cm vysoké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Rychlé eskymo řezy

Rychlé eskymo řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JanaJin87 | 26. 2. 2015 17:29

    Upřímně, měla jsem po přečtení komentářů chuť recept smazat, ale pak jsem si řekla, že je to aspoň ponaučení pro mě. Jarkoo, velice děkuju za názor :) I všem ostatním, příště si to budu kontrolovat, abych recepty neduplikovala.

  • Kamila B.
    Kamila B. | 24. 2. 2015 08:34

    Dobrý den. Recept byl na webu ponechán z důvodů, které popisuje níže uživatel recepty73. Přeji krásný den!

  • Jana | 24. 2. 2015 07:33

    A krom autora může někdo korekturu receptů dělat?

  • jarkoo | 23. 2. 2015 12:35

    Já osobně si myslím, že korekturu by měl dělat hlavně administrátor a pokud je přidán prakticky stejný recept, tak ho nezveřejnit. Já se vždycky kouknu, zda tu již recept není, ale může se stát, že to člověk přehlédne. Navážet se ale do autorky receptu mi přijde dost nefér a vůbec se mi to nelíbí. Tyhle věci by měl sledovat ten, kdo recept schvaluje a následně zveřejňuje.

  • recepty73
    recepty73 | 23. 2. 2015 12:00

    ...souhlasím s tím, že přidávat skoro stejné recepty dělá stránky nepřehledné a že duplikáty jsou k ničemu, ale zrovna u těchto řezů bych klidně udělal vyjímku a nechal bych je tu, protože když se mrknete na původní eskymo řezy, tak se v nich podle postupu vyzná a upeče je jen ten, kdo už má něco odpečeno a odvařeno, vzhledem k strohosti postupu ...a ty druhé "Rychlé" jsou k ničemu a velmi dobře dokážu pochopit komentář o autorovi kreténovi, kdybych postupoval s výrobou krému tak, jak je napsáno...

  • Jana | 21. 2. 2015 18:21

    Mně se taky nelíbí,že se místo sdílení zkušeností do komentářů přidá prakticky stejný recept.Taky už sem moc nechodím a nejsem sama.Dneska mi to už nerozčílí,ale dřív když byly tyhle stránky moje srdeční záležitost bych vyletěla z kůže.

  • Di | 21. 2. 2015 10:58

    Musím se Zdeny zastat. Taky si myslím, že dávat sem stále stejné recepty vede jenom k velké nepřehlednosti a je to zcela zbytečné. Mě spíš otráví, když něco hledám a najdu to 10x - komu se chce to číst? Tu maličkost si většinou kuchař doáže podle svých zlušeností změnit sám. Když nevyzkoušel, tak přece neví, co je nejlepší, a nebue vařit 10 variant téhož jídla. ;-)

  • Jarka | 20. 2. 2015 19:47

    To si nemyslím, nějaký řád by se měl respektovat. Pravidla duplicity by se měly ctít a když chcete sdělit, že to děláte o nějaké to deko jinak můžete napsat do komentáře a přidávat další recept si odpustit. Jsou to recepty k ničemu, prostě jen duplikáty, které se dříve mazaný a teď se zveřejnění kdeco a jarkoo ví, co mám na mysli, protože jsem si četla její věci. Přijít s něčím novým je těžší než množit to co každý už najde a tak se množí a množí a množí a množí.

  • jarkoo | 20. 2. 2015 18:45

    Nic si z toho nedělejte. Paní Zdena má nějakou zvláštní zálibu komentovat takto recepty, které si jsou podobné. Dokonce mi pod jeden recept napsala, že opisuji a podvádím. Já sama si vždy ráda prohlídnu více podobných receptů a vyberu si ten, který mi nejlépe vyhovuje a mnohdy je i kombinuji, přesně jak píšete. Nenechte se odradit, čím větší výběr receptů tady bude, tím lépe :-)

  • JanaJin87 | 19. 2. 2015 20:11

    Neříkám, že ne, ale dělám si vlastní kuchařku a proč to skrývat. Občas někomu nesedne jen drobnost v receptu, taky se mi stalo, že jsem tu našla více receptů na stejné jídlo a lišily se jen v drobnostech a i tak mi vyhovoval jen jeden. Nikdo nemusí dělat přesně podle mého nebo jiného receptu, ale třeba si něco vezme z obou....

  • Zdena | 16. 2. 2015 12:49

    Eskymo řezy tu již jsou a to dokonce i hrnkové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Hladká mouka Kakao Kokosový pudink Máslo Mléko Olej Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Salát Caesar

Salát Caesar

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

196
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
36
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
35
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
33
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Syn Venduly Pizingerové a Karla Svobody (†68) oslavil 20: Neměl to jednoduché...

Syn Venduly Pizingerové a Karla Svobody (†68) oslavil 20: Neměl to jednoduché...

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Další doporučené recepty:

Eňo ňuňo dort
Eňo ňuňo dort
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas
Esíčka
Esíčka
Eskymo řezy
Eskymo řezy
Eton Mess
Eton Mess
Étonnant jablkový koláč
Étonnant jablkový koláč
  • Recepty.cz
  • Eskymo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact