• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Eskymo
Napište svůj komentář k receptu

Eskymo

autor: JanaJin87
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Eskymo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek olej
    • 1,50
      hrnek mléko
    • 6
      lžíce kakao
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • krém
    • 0,75
      l mléko
    • 3
      ks kokosový pudink
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 2
      ks vanilkový cukr
  • poleva
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Těsto:
2
Smícháme mouku, cukr, kakao a pomalu vmícháme vejce, mléko, olej a kypřící prášek. Vylejeme do vymazaného a vysypaného plechu (nebo na pečící papír) a pečeme cca 20 min (dle trouby).
3
Krém:
4
Do teplého pudinku s vanilkovým cukrem vmícháme máslo a po vychladnutí přidáme zakysanou smetanu.
5
Když korpus vychladne, naneseme na něj krém a polejeme polevou. Já používám klasickou čokoládu na vaření nebo kaštany.
6
Množství v ingrediencích lze upravit, jen stejný poměr - podle velikosti formy, já to mám na velký plech a těsto je cca 1,5 cm vysoké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Rychlé eskymo řezy

Rychlé eskymo řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JanaJin87 | 26. 2. 2015 17:29

    Upřímně, měla jsem po přečtení komentářů chuť recept smazat, ale pak jsem si řekla, že je to aspoň ponaučení pro mě. Jarkoo, velice děkuju za názor :) I všem ostatním, příště si to budu kontrolovat, abych recepty neduplikovala.

  • Kamila B.
    Kamila B. | 24. 2. 2015 08:34

    Dobrý den. Recept byl na webu ponechán z důvodů, které popisuje níže uživatel recepty73. Přeji krásný den!

  • Jana | 24. 2. 2015 07:33

    A krom autora může někdo korekturu receptů dělat?

  • jarkoo | 23. 2. 2015 12:35

    Já osobně si myslím, že korekturu by měl dělat hlavně administrátor a pokud je přidán prakticky stejný recept, tak ho nezveřejnit. Já se vždycky kouknu, zda tu již recept není, ale může se stát, že to člověk přehlédne. Navážet se ale do autorky receptu mi přijde dost nefér a vůbec se mi to nelíbí. Tyhle věci by měl sledovat ten, kdo recept schvaluje a následně zveřejňuje.

  • recepty73
    recepty73 | 23. 2. 2015 12:00

    ...souhlasím s tím, že přidávat skoro stejné recepty dělá stránky nepřehledné a že duplikáty jsou k ničemu, ale zrovna u těchto řezů bych klidně udělal vyjímku a nechal bych je tu, protože když se mrknete na původní eskymo řezy, tak se v nich podle postupu vyzná a upeče je jen ten, kdo už má něco odpečeno a odvařeno, vzhledem k strohosti postupu ...a ty druhé "Rychlé" jsou k ničemu a velmi dobře dokážu pochopit komentář o autorovi kreténovi, kdybych postupoval s výrobou krému tak, jak je napsáno...

  • Jana | 21. 2. 2015 18:21

    Mně se taky nelíbí,že se místo sdílení zkušeností do komentářů přidá prakticky stejný recept.Taky už sem moc nechodím a nejsem sama.Dneska mi to už nerozčílí,ale dřív když byly tyhle stránky moje srdeční záležitost bych vyletěla z kůže.

  • Di | 21. 2. 2015 10:58

    Musím se Zdeny zastat. Taky si myslím, že dávat sem stále stejné recepty vede jenom k velké nepřehlednosti a je to zcela zbytečné. Mě spíš otráví, když něco hledám a najdu to 10x - komu se chce to číst? Tu maličkost si většinou kuchař doáže podle svých zlušeností změnit sám. Když nevyzkoušel, tak přece neví, co je nejlepší, a nebue vařit 10 variant téhož jídla. ;-)

  • Jarka | 20. 2. 2015 19:47

    To si nemyslím, nějaký řád by se měl respektovat. Pravidla duplicity by se měly ctít a když chcete sdělit, že to děláte o nějaké to deko jinak můžete napsat do komentáře a přidávat další recept si odpustit. Jsou to recepty k ničemu, prostě jen duplikáty, které se dříve mazaný a teď se zveřejnění kdeco a jarkoo ví, co mám na mysli, protože jsem si četla její věci. Přijít s něčím novým je těžší než množit to co každý už najde a tak se množí a množí a množí a množí.

  • jarkoo | 20. 2. 2015 18:45

    Nic si z toho nedělejte. Paní Zdena má nějakou zvláštní zálibu komentovat takto recepty, které si jsou podobné. Dokonce mi pod jeden recept napsala, že opisuji a podvádím. Já sama si vždy ráda prohlídnu více podobných receptů a vyberu si ten, který mi nejlépe vyhovuje a mnohdy je i kombinuji, přesně jak píšete. Nenechte se odradit, čím větší výběr receptů tady bude, tím lépe :-)

  • JanaJin87 | 19. 2. 2015 20:11

    Neříkám, že ne, ale dělám si vlastní kuchařku a proč to skrývat. Občas někomu nesedne jen drobnost v receptu, taky se mi stalo, že jsem tu našla více receptů na stejné jídlo a lišily se jen v drobnostech a i tak mi vyhovoval jen jeden. Nikdo nemusí dělat přesně podle mého nebo jiného receptu, ale třeba si něco vezme z obou....

  • Zdena | 16. 2. 2015 12:49

    Eskymo řezy tu již jsou a to dokonce i hrnkové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Hladká mouka Kakao Kokosový pudink Máslo Mléko Olej Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Zavařování hub

Zavařování hub

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

463
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
145
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
21
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko…
18
Dýňový koláč (Pan di zucca)
Dýňový koláč (Pan di…
18
Mint Shake / Koktejly
Mint Shake / Koktejly

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Eňo ňuňo dort
Eňo ňuňo dort
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas
Esíčka
Esíčka
Eskymo řezy
Eskymo řezy
Eton Mess
Eton Mess
Étonnant jablkový koláč
Étonnant jablkový koláč
  • Recepty.cz
  • Eskymo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact