• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ensaladilla rusa
Napište svůj komentář k receptu

Ensaladilla rusa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ensaladilla rusa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory vařené ve slupce
    • 6
      ks vejce na tvrdo
    • 1
      plechovka sterilovaná zelenina nejrůznější, např.hrášek, kukuřice, mrkev,...
    • 40
      g zelené olivy nešetříme
    • 2
      plechovka tuňák
    • 1
      špetka sůl
  • Na majonézu
    • 2
      ks vejce 1-2
    • olivový olej dle potřeby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Brambory se oloupou a nakrájí na kostičky, vaječné bílky také, žloutky se rozdrobí. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky sterilované zeleniny, olivy (originál recept s peckou, ale je otravné ty pecičky pořád vytahovat) a tuňáka, ze kterého slijeme olej a trochu ho napřed v konzervě rozšťoucháme.
2
Nakonec připravíme majonézu. Nejlépe za pomoci malého elektrického ručního mixéru, který se ponoří do nádoby, ale lze šlehat i ručně. Je to ale pro trpělivé a zručné, takže mě se to netýká. Chvíli šleháme vejce a potom začneme za neustálého šlehání přilévat olivový olej, začne se to hezky zahušťovat. Nakonec přidáme sůl a citronovou šťávu dle chuti a chvilinku zašleháme. Hotovou majonézu pečlivě zamícháme do salátu a dáme vychladit.
3
Podává se s bagetou a je to opravdu vynikající chuťovka!
4
Jedná se o španělskou variantu bramborového salátu tak, jak ho známe u nás, ale obohacení o tuňáka, olivový olej a olivy dělá divy.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Robert Uharcek | 21. 12. 2007 20:47

    ENSALADILLA RUSAINGREDIENTES PARA 4 PERSONASPreparación rápida (bolsa de preparado de ensaladilla congelada) * bolsa de preparado de ensaladilla * lata de atún pequeña * bote de espárragos finos * aceitunas * bote de mayonesa * 4 huevos duros (cocidos) * surimi (barritas de cangrejo) * pimiento rojoPreparación tradicional (con los ingredientes de siempre) * 4 patatas medianas * 1 zanahoria * 100 gr. de guisantes aprox. (como un "vaso de agua") * judías verdes y corazones de alcachofa (opcional) * lata de atún pequeña * bote de espárragos finos * aceitunas * bote de mayonesa * 4 huevos duros (cocidos) * surimi (barritas de cangrejo) * pimiento rojoMODO DE PREPARACIONHervimos la verdura (si es la bolsa de congelados también) con una cucharada sopera rasa.Ponemos los huevos a cocer aparte. Desde que empiezana hervir hay que dejarlos en unos 10 min. hasta que se empiezan a romper.

  • Di | 27. 5. 2006 19:49

    Už jsem recept vyzkoušela a bylo to skvělé! A to, co zbylo po rozležení 1-2 dny ještě lepší. Jen na tu domácí majonézu jsem si teď v době ptačí chřipky netroufla a nahradila ji mojí oblíbenou směsí jogurtu Aktivia a kupované majonézy - do směsi jsem ještě přidala olivový olej (nevylila jsem ani ten z tuňáka, proč taky), citrónovou šťávu a nepatrně cukru. Ty celé olivy tam opravdu byly úžasné!

  • Barbora Polakova | 1. 4. 2006 21:22

    dnes som ho spravila aj s domacou majonezou, od dnes to robim iba tymto sposobom, vynikajuce

  • Barbora Polakova | 29. 3. 2006 21:35

    Tiez zijem v spanielsku a pravidelne pripravujem tento salat,ale zeleninu davam vzdy sterilizovanu a nikdy som nerobila domacu majonezu,ale urcite to vyskusam.Gracias!

  • Mirka | 29. 3. 2006 15:13

    Marsí, nevím, jestli přímo pokazila, ale to je právě to, co dělá vedle tuňáka tu zajímavou chuť. Je to úplně jiné než kupovaná majonéza a i než domácí se slunečnicovým olejem. Vyplatí se investovat trochu času do přípravy, věřte mi!

  • Marsí | 29. 3. 2006 11:32

    Malý dotaz...myslíte, že bych to pokazila koupenou již hotovou majonézou?...domácí je sice domácí, ale jaksi není čas....:o))

  • Di | 28. 3. 2006 16:34

    To vypadá opravdu skvěle. Olivy miluju a tuňáka taky, takže nezbývá než vyzkoušet.

  • Mirka | 28. 3. 2006 16:05

    Ještě taková malá poznámečka na okraj, hodně záleží na kvalitě tuňáka. Měl by se použít kvalitnější (bohužel je také dražší), ne taková ta drť, ale opravdové kousky masa. Na tom, zda je naložený v olivovém oleji nebo ve slunečnicovém už tolik nezáleží.

  • Mirka | 28. 3. 2006 15:57

    Milá Renato, to mě mrzí, je to asi opravdu o zvyku, jiný kraj, jiný mrav, taky hodně záleží na surovinách... Tady ve Španělsku je to moc oblíbené jídlo a narazíte na to skoro v každém baru a pokaždé chutná trochu jinak.

  • renata podhurska | 28. 3. 2006 15:26

    mila Mirko, je to celkem dobre, ale jak jsme doma zvykli na vanocni bramborovy salat, tak nam tam ten tunak vadi, je to takova zvlastni chut, ale jinak zajimave zpestreni.

  • Martin | 28. 3. 2006 00:32

    Tak ta ensaladilla rusa, co mě připravíš, milá Mirko, už se na ňu těším... :-)))

  • Mirka | 27. 3. 2006 23:09

    Andreo, máte pravdu, dá se koupit také mražená, ale protože jsem teď ve Španělsku a mám možnost vidět, jak se připravuje běžně v domácnostech (hodně se zajímám o místní kuchyni), tak vím, že raději používají zeleninu sterilovanou, ale záleží na gustu každého. Myslím, že v českých podmínkách je i dostupnější zelenina z konzerv.

  • Andrea | 27. 3. 2006 16:52

    Konečne recept zo Španielska tak, ako sa v Španielsku skutočne pripravuje. Snáď jediný detail, že zelenina sa používa mrazená (Ensaladilla rusa), ktorá sa predáva už pripravená len pre tento účel (obsahuje už aj na kocky pokrájané zemiaky). Obsah sáčku sa nerozmrazuje a od momentu, kedy začne voda vrieť sa varí cca 7 minút. Ostatné sa pridá tak, ako v recepte uvádzate.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pozdní večeře Syrové Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citronová šťáva Olivový olej Sterilovaná zelenina Sůl Tuňák Vejce Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Obložená vejce

Obložená vejce

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

76
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
69
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
66
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
61
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
56
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Ufňukaná Iva ze Survivoru: Porodila dceru! Jaké zvláštní jméno jí dala?

Ufňukaná Iva ze Survivoru: Porodila dceru! Jaké zvláštní jméno jí dala?

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Ensaladilla rusa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact