plechovka
kompotované ovoce
nejlépe broskve, meruňky, atd
Postup přípravy receptu
1
Jogurty zamícháme s moučkovým cukrem (množství cukru podle chuti). Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Formu vyložíme piškoty, poklademe nakrájeným ovocem a zalijeme 1/3 jogurtu. Takto uděláme ještě jednu vrstvu. Na ni rozložíme vrstvu piškotů a už jen zalijeme poslední třetinou jogurtu. Necháme přes noc v lednici ztuhnout.
...vděčná rychlovka ;-) :-P , ...forma stačí jen vyložit folií, nemusí se pak vymazávat ani vysypávat, dort jde dobře za fólii i vyndat z formy a nakrájet...
Káča
|5. 10. 2007 17:30
Paní Jano V., možná jste měla recept, kde byl jiný poměr ingrediencí. Jenom bych chtěla poznamenat, že tento dort by taky tekl, kdyby nebyl nejlépe přes noc v lednici:o) Takže rozhodně nechat ztuhnout v chladu :o)
Veronika
|1. 10. 2007 10:22
Výborné výborné, jen jsem do jogurtu použila ovocný cukr namísto moučkového a přidala pořádnou štamprli rumu, doporučuju vyzkoušet.
Jana V.
|30. 9. 2007 18:06
Hlavně dostatečné množství piškotů!Zkoušela jsem podobný recept v létě,a teklo to,dalo se to jíst jen lžičkou.No,zbaštili to taky,ale já radost neměla.
Káča
|29. 9. 2007 14:44
Jsem moc ráda, že chutnalo, věděla jsem , že takovou mňamku někdo určitě ocení :D
Eva Vondrova
|29. 8. 2007 21:00
Moc výborná mňamka.Dala jsem jeden jogurt a jednu zakysanou smetanu.Jako ovoce jsem zvolila banány a zavařené meruňky.Dávám za 1!!!
René Vodičková
|25. 7. 2007 10:15
Tento dort dělám také, ale místo jogurtu používám kysanou smetanu. V létě tento dort nemá chybu je osvěžující a vynikající. Používám jakéholi ovoce
Anonym
|16. 7. 2007 11:20
U dortů tohoto typu - prokládané s piškoty - se želatina nedává. Piškoty vycucají tekutinu a vše pěkně vytuhne.
veronika rezacova
|16. 7. 2007 10:56
recept vypada dobre.,jen by me zajimalo,jestli dort pak netece?neni tam zadna zelatina