• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Empanadas
Napište svůj komentář k receptu

Empanadas

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
Empanadas
5fotografií
Nahrát fotku
 

Plněné taštičky empanadas jsou skvělým předkrmem, svačinou, ale i večeří. Jsou oblíbeným pokrmem ve Španělsku, Portugalsku i Latinské Americe, popularitu si ale získaly všude na světě. Mohou se péct i smažit, podávat za tepla i za studena.

Suroviny

4 porce
  • Na těsto:
    • 60
      g máslo (studené)
    • 8
      lžíce studená voda
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 300
      g rajčata (nasekaná)
    • 1
      ks cibule (větší)
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      hrst koriandr (čerstvý, nasekaný)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Rozdrobíme máslo a prsty vytvoříme drobenku. Postupně přidáváme po lžících vodu a vždy zapracujeme, aby se těsto spojilo. Hmotu přendáme na pomoučený vál a vytvoříme kompaktní těsto. Necháme odležet asi 30 minut.

RADA: Jak vyrobit máslo?

2
Mezitím si osmažíme na suché pánvi mleté maso, rozbijeme vařečkou na malé kousky a mícháme asi 5 – 7 minut, dokud neztratí růžovou barvu. Přidáme cibuli a chilli a smažíme dalších 5 minut do měkka. Přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí asi 12-15 minut. Ochutíme solí, pepřem a přidáme koriandr.

RADA: Jak připravit mleté maso?

3
Připravíme si vál, pomoučíme a z odleželého těsta vyválíme malé placičky. Na ně rozdělíme náplň, vždy jen na polovinu, a okraje necháme volné. Tyto volné kraje potřeme vodou, placičku přeložíme napůl, okraje přitiskneme prsty a poté vidličkou.

RADA: Vyzkoušejte i mexické tacos

4
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem a přeneseme na něj empanadas. Potřeme je vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 30-40 minut do zlatohněda.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné taštičky

Plněné taštičky

Rybí taštičky

Rybí taštičky

Dim Sum knedlíčky

Dim Sum knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pečení Smažení Jižní Amerika Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Cibule Koriandr Máslo Mleté maso - vepřové Pepř mletý Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rajčata Studená voda Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Mňam buřty

Mňam buřty

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

44
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá sypaná tvarohová…
21
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
20
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Eliščina rýže
Eliščina rýže
Elixír mládí
Elixír mládí
Ementálská pomazánka
Ementálská pomazánka
English muffins (Anglické žemle)
English muffins (Anglické žemle)
Eňo ňuňo dort
Eňo ňuňo dort
Erdäpfelkas
Erdäpfelkas
  • Recepty.cz
  • Empanadas
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact