Nezkoušel někdo místo šlehačky dát tatarku?
Zkuste vyzkoušet variantu "Ementálská pečeně II".
Pro mě trochu bez chuti, bez zápachu (paprika to nezachrání), i když je pravda, že maso zůstalo krásně šťavnaté. Když navíc uvážím, jaká je to se šlehačkou kalorická bomba, dám příště přednost jiným receptům (např. vepřová pečeně na rozmarýnu, ta nemá chybu).
Doma to pečeme volně na plechu, nepřiklápíme víkem a pečeme to asi 45 minut.
Při pečení se mně srazil sýr a omáčka byla hrudkovitá. Ví někdo, co jsem udělala špatně?Díky.
My ještě dáváme na kotletu šunku, pak sýr, papriku a šlehačku. Pečeme to současně s brambory nakrájenými na plátky asi ve třech vrstvách, každou vrstvu osolíme, posypeme paprikou, poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.Z ementálské pečeně nikdy nic nezbyde, obzvláště pak z brambor.
No,to bude 100% dobré...:o)