Plátky kotlety lehce naklepeme a osolíme, vložíme do zapékací mísy, posypeme nahrubo strouhaným ementálem, paprikou a zalijeme šlehačkou. Přiklopíme víkem a pečeme asi 45 minut zakryté, potom odkryjeme a dopečeme, až vznikne hustá sýrová omáčka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|6. 4. 2014 21:21
Nezkoušel někdo místo šlehačky dát tatarku?
Irena Klasová
|18. 7. 2007 13:33
Zkuste vyzkoušet variantu "Ementálská pečeně II".
Romča
|18. 6. 2007 14:07
Pro mě trochu bez chuti, bez zápachu (paprika to nezachrání), i když je pravda, že maso zůstalo krásně šťavnaté. Když navíc uvážím, jaká je to se šlehačkou kalorická bomba, dám příště přednost jiným receptům (např. vepřová pečeně na rozmarýnu, ta nemá chybu).
Irena Klasová
|20. 6. 2006 13:26
Doma to pečeme volně na plechu, nepřiklápíme víkem a pečeme to asi 45 minut.
Jana Dvořáková
|19. 6. 2006 14:23
Při pečení se mně srazil sýr a omáčka byla hrudkovitá. Ví někdo, co jsem udělala špatně?Díky.
Irena Klasová
|12. 6. 2006 12:22
My ještě dáváme na kotletu šunku, pak sýr, papriku a šlehačku. Pečeme to současně s brambory nakrájenými na plátky asi ve třech vrstvách, každou vrstvu osolíme, posypeme paprikou, poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.Z ementálské pečeně nikdy nic nezbyde, obzvláště pak z brambor.