Kapustovou hlávku opatrně oloupeme, list po listu. Ty horní "pandrholáky" necháme a takových 10 kusů spaříme na 3-5 minut v kastrólu s horkou vodou. Tu pak můžete použít na polévku. Vychladlé listy smotáme vždy s plátkem slaniny a dvěma plátky uzeného sýra. Poklademe do vymaštěného pekáčku a 20-30 minut zapékáme.
2
Nakonec polejeme smetanou a osolíme. Podáváme s brambory, které poléváme vzniklým ňahňáníčkem. Jednoduché a zvládne to každý.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdena z JM
|15. 2. 2007 06:36
Vyzkoušela jsem a všem doporučuji.Je to velmi jednoduché,rychlé a výborné.Kapustové listy opravdu stačí vařit pár minut,protože se vše potom ještě peče.Jako přílohu jsem podávala brambory a zeleninový salát.Ze zbytku kapusty jsem uvařila "kapustovou polévku s uzeným masem a kroupami".Tu už mám vyzkoušenou a také doporučuji.
Michaela Atherton
|12. 4. 2006 15:38
Nemela by se ta kapusta varit trochu dele? Me zkusennosti s kapustou jsou, ze ji vzdy musim varit aspon 20 minut, aby zmekla. Nebo v tomto pripade zmekne az pri peceni?
Hana Vorovková
|11. 4. 2006 16:38
Mám ráda kapustu a tohle mi připadá velmi zajímavé.Jdu ozkoušet díky