• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Eliščina rýže
Napište svůj komentář k receptu

Eliščina rýže

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Eliščina rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek rýže Undle Bens
    • 0,25
      kostka masox
    • 1
      hrnek voda
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Do nízkého hrnce dám 1-2 lžíce oleje, lehce olej ohřeji, vložím do něj 1/4 l kostky bujónu a rozmačkám ho vidličkou. Když je bujón horký, což trvá pár vteřin, vsypu 1 velký hrnek rýže a 1 1/2 hrnku horké vody. Zamíchám, přiklopím pokličkou a dám termostat na maximum.
2
Počkám chvilku (asi 3 minuty), až se začne rýže opravdu vařit. Odklopím, zamíchám a znovu přiklopím a hořák vypnu. Nechám stát hrnec na horkém vypnutém vařiči. Bez odklopení a míchání 22 minut.
3
Je vynikající a nelepí se.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná rýže I.

Barevná rýže I.

Barevná rýže II.

Barevná rýže II.

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • amater | 23. 6. 2014 21:44

    tak jsem si to dnes uvaril a nic moc to nebylo, zjistil jsem ze je to jeste potreba osolit...:-(

  • bailey button ugg boots uk | 20. 9. 2013 20:09

    Yes, your are right, this is self defense and it needs to be strong and hard. 270 millions people are dead because of Jihad, we cannot act like this is not an immediate threat to our lives. Take action now and stop Dhimmitude on our campuses and in our nation. bailey button ugg boots uk http://www.sentiment-productions.co.uk

  • jindrich | 12. 6. 2013 17:39

    Správně uvařená kvalitní rýže se má právě lepit (jinak by se nedala jíst hůlkama). Rýže prodávaná pod značkou Uncle Bens (v Čechách asi hodně oblíbená pro výše zmíněnou nelepivot), snad ani není rýže. V Asii by ji použili tak maximálně ke krmení pr--at...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 8. 2012 13:27

    Rychlá, chutná, bezproblémová na přípravu.

  • Alena Krejčíková | 23. 6. 2011 08:46

    Rýže v mikrovlnce. Image: Rýže -2hrnky olej- 2lžíce sůl 1/2 cibule kmín- hrsku Postup: Do hrnce co pižívám do mikrovlnky Dám rýži.kterou properu.sůl, kmín, cibuli a olej . Vše se promíchá a zaleje se vodou a to 11/2 hrnku. Dá se to vařit na 10 minut a během vaření se to může promíchat. Po 10 min. se to nechá v mikrovlnce dalších 10 min. Rýže se nelepí a je sypká.

  • Aleš | 1. 4. 2007 11:51

    Já dám na jeden hrnek 1 1/2 hrnku vody,malou cibul olej,řebiček, sůl,nechám vyvařit a pod pokličkou nechám 20min dojít

  • Anonym | 8. 12. 2006 11:33

    Já ještě přidávám trochu kari a zamíchám nasekanou zelenou petrželku

  • jarka | 13. 10. 2005 20:31

    takhle vařím ryži normálně,jen bez toho oleje..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Masox Olej Rýže Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!

Banánová zmrzlina - zdravá - 1…

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

41
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
30
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka sloní žrádlo
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
16
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
15
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Eishu
Eishu
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby…
El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
El Paso Kořenící směs na fajitas…
Elixír mládí
Elixír mládí
Ementálská pomazánka
Ementálská pomazánka
Empanadas
Empanadas
  • Recepty.cz
  • Eliščina rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact