• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Eliščina rýže
Napište svůj komentář k receptu

Eliščina rýže

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Eliščina rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek rýže Undle Bens
    • 0,25
      kostka masox
    • 1
      hrnek voda
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Do nízkého hrnce dám 1-2 lžíce oleje, lehce olej ohřeji, vložím do něj 1/4 l kostky bujónu a rozmačkám ho vidličkou. Když je bujón horký, což trvá pár vteřin, vsypu 1 velký hrnek rýže a 1 1/2 hrnku horké vody. Zamíchám, přiklopím pokličkou a dám termostat na maximum.
2
Počkám chvilku (asi 3 minuty), až se začne rýže opravdu vařit. Odklopím, zamíchám a znovu přiklopím a hořák vypnu. Nechám stát hrnec na horkém vypnutém vařiči. Bez odklopení a míchání 22 minut.
3
Je vynikající a nelepí se.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná rýže I.

Barevná rýže I.

Barevná rýže II.

Barevná rýže II.

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • amater | 23. 6. 2014 21:44

    tak jsem si to dnes uvaril a nic moc to nebylo, zjistil jsem ze je to jeste potreba osolit...:-(

  • bailey button ugg boots uk | 20. 9. 2013 20:09

    Yes, your are right, this is self defense and it needs to be strong and hard. 270 millions people are dead because of Jihad, we cannot act like this is not an immediate threat to our lives. Take action now and stop Dhimmitude on our campuses and in our nation. bailey button ugg boots uk http://www.sentiment-productions.co.uk

  • jindrich | 12. 6. 2013 17:39

    Správně uvařená kvalitní rýže se má právě lepit (jinak by se nedala jíst hůlkama). Rýže prodávaná pod značkou Uncle Bens (v Čechách asi hodně oblíbená pro výše zmíněnou nelepivot), snad ani není rýže. V Asii by ji použili tak maximálně ke krmení pr--at...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 8. 2012 13:27

    Rychlá, chutná, bezproblémová na přípravu.

  • Alena Krejčíková | 23. 6. 2011 08:46

    Rýže v mikrovlnce. Image: Rýže -2hrnky olej- 2lžíce sůl 1/2 cibule kmín- hrsku Postup: Do hrnce co pižívám do mikrovlnky Dám rýži.kterou properu.sůl, kmín, cibuli a olej . Vše se promíchá a zaleje se vodou a to 11/2 hrnku. Dá se to vařit na 10 minut a během vaření se to může promíchat. Po 10 min. se to nechá v mikrovlnce dalších 10 min. Rýže se nelepí a je sypká.

  • Aleš | 1. 4. 2007 11:51

    Já dám na jeden hrnek 1 1/2 hrnku vody,malou cibul olej,řebiček, sůl,nechám vyvařit a pod pokličkou nechám 20min dojít

  • Anonym | 8. 12. 2006 11:33

    Já ještě přidávám trochu kari a zamíchám nasekanou zelenou petrželku

  • jarka | 13. 10. 2005 20:31

    takhle vařím ryži normálně,jen bez toho oleje..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Masox Olej Rýže Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

261
Mikulášův horký nápoj
Mikulášův horký nápoj
174
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky -…
130
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
44
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Eishu
Eishu
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby…
El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
El Paso Kořenící směs na fajitas…
Elixír mládí
Elixír mládí
Ementálská pomazánka
Ementálská pomazánka
Empanadas
Empanadas
  • Recepty.cz
  • Eliščina rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact