• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Eliščina rýže
Napište svůj komentář k receptu

Eliščina rýže

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Eliščina rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek rýže Undle Bens
    • 0,25
      kostka masox
    • 1
      hrnek voda
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Do nízkého hrnce dám 1-2 lžíce oleje, lehce olej ohřeji, vložím do něj 1/4 l kostky bujónu a rozmačkám ho vidličkou. Když je bujón horký, což trvá pár vteřin, vsypu 1 velký hrnek rýže a 1 1/2 hrnku horké vody. Zamíchám, přiklopím pokličkou a dám termostat na maximum.
2
Počkám chvilku (asi 3 minuty), až se začne rýže opravdu vařit. Odklopím, zamíchám a znovu přiklopím a hořák vypnu. Nechám stát hrnec na horkém vypnutém vařiči. Bez odklopení a míchání 22 minut.
3
Je vynikající a nelepí se.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná rýže I.

Barevná rýže I.

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Barevná rýže II.

Barevná rýže II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • amater | 23. 6. 2014 21:44

    tak jsem si to dnes uvaril a nic moc to nebylo, zjistil jsem ze je to jeste potreba osolit...:-(

  • bailey button ugg boots uk | 20. 9. 2013 20:09

    Yes, your are right, this is self defense and it needs to be strong and hard. 270 millions people are dead because of Jihad, we cannot act like this is not an immediate threat to our lives. Take action now and stop Dhimmitude on our campuses and in our nation. bailey button ugg boots uk http://www.sentiment-productions.co.uk

  • jindrich | 12. 6. 2013 17:39

    Správně uvařená kvalitní rýže se má právě lepit (jinak by se nedala jíst hůlkama). Rýže prodávaná pod značkou Uncle Bens (v Čechách asi hodně oblíbená pro výše zmíněnou nelepivot), snad ani není rýže. V Asii by ji použili tak maximálně ke krmení pr--at...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 8. 2012 13:27

    Rychlá, chutná, bezproblémová na přípravu.

  • Alena Krejčíková | 23. 6. 2011 08:46

    Rýže v mikrovlnce. Image: Rýže -2hrnky olej- 2lžíce sůl 1/2 cibule kmín- hrsku Postup: Do hrnce co pižívám do mikrovlnky Dám rýži.kterou properu.sůl, kmín, cibuli a olej . Vše se promíchá a zaleje se vodou a to 11/2 hrnku. Dá se to vařit na 10 minut a během vaření se to může promíchat. Po 10 min. se to nechá v mikrovlnce dalších 10 min. Rýže se nelepí a je sypká.

  • Aleš | 1. 4. 2007 11:51

    Já dám na jeden hrnek 1 1/2 hrnku vody,malou cibul olej,řebiček, sůl,nechám vyvařit a pod pokličkou nechám 20min dojít

  • Anonym | 8. 12. 2006 11:33

    Já ještě přidávám trochu kari a zamíchám nasekanou zelenou petrželku

  • jarka | 13. 10. 2005 20:31

    takhle vařím ryži normálně,jen bez toho oleje..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Masox Olej Rýže Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Krowky

Krowky

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
29
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
26
Čerstvý špenát
Čerstvý špenát
26
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Petra Svoboda rok po smrti manžela: Poprvé ve společnosti! A úplně jiná

Petra Svoboda rok po smrti manžela: Poprvé ve společnosti! A úplně jiná

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Eishu
Eishu
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby…
El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
El Paso Kořenící směs na fajitas…
Elixír mládí
Elixír mládí
Ementálská pomazánka
Ementálská pomazánka
Empanadas
Empanadas
  • Recepty.cz
  • Eliščina rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact