lžička
sůl
pokud možno uzená - seženete u stánkových prodejců
2
lžička
cukr krupice
2
lžička
mletý kmín
2
lžička
koriandr - mletý
1
lžička
chilli
1
lžička
uzená paprika - koření
1
lžička
pepř mletý
1
lžička
oregáno
1
lžička
koření
Chipotle - vyrobené z mexických uzených papriček (jestli nemáte dejte místo toho uzenou mletou papri
1
lžička
česnek sušený
1
lžička
sušená cibule
Postup přípravy receptu
1
Tato směs kořené se nejlépe hodí na fajitas a masem plněné tortilly. Můžete ji však použít i na čínu, restovanou zeleninu apod.
2
Koření by mělo mít uzenou chuť - je proto důležité, abyste použili koření uvedené v seznamu tak, jak je, a pokud možno nenahrazovali obyč variantou.
3
Jelikož jsem neměla sušený česnek a cibuli ve formě prášku, dala jsem to do hmoždíře a rozdrtila na prášek. Pak jsem přidala všechno ostatní koření a ještě jsem to pořádně promnula, aby i oregáno bylo jemnější.
4
Skladujte v uzavřené sklenici na suchém, chladnějším místě.
5
Toto množství by mělo stačit minimálně na 4 kuřecí prsíčka nakrájená na proužky. Koření ale používejte podle chuti.