• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 21
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tenhle slavnostní moučník je na přípravu trochu náročnější. Ovšem výsledek jak vzhledově, tak chuťově naprosto předčí vaše očekávání. Eklérky jsou základem francouzské cukrařiny, ale moučníky z odpalovaného těsta známe a milujeme i tady u nás. Tak se pusťte do pečení!

Suroviny

30 porce
    • 120
      ml mléko plnotučné
    • 135
      ml voda
    • 100
      g máslo
    • 15
      g cukr krupice
    • 4
      g sůl
    • 215
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce velkých, celkem asi 260 g
  • Želé
    • 2
      plátek želatina
    • 200
      g černý rybíz mražený
    • 140
      ml voda
    • 30
      g cukr krupice
    • 10
      ml likér cassis nebo karibský rum
  • Krém
    • 300
      g černý rybíz
    • 200
      ml voda plus 60 ml
    • 80
      g cukr krupice
    • 40
      g pudinkový prášek vanilkový
    • 2
      ks žloutek ze středních vajec
    • 55
      g máslo
    • 300
      g smetana ke šlehání 40 %
  • Poleva
    • 150
      g čokoláda růžová ruby
    • 10
      g slunečnicový olej
    • 1
      hrst maliny lyofilizovaných

Postup přípravy receptu

1
V hrnci na středním plameni za občasného míchání přiveďte k varu mléko, vodu, máslo, cukr a sůl. Jakmile dosáhnete bodu varu, hrnec stáhněte z plotny a rychle vmíchejte mouku. Vraťte na plotýnku a na středním plameni za intenzivního míchání zahřívejte, až se směs spojí v hladké lepivé těsto připomínající knedlík. Asi 2 minuty míchejte, aby se odpařila tekutina. Na dně hrnce se vytvoří slabá přichycená vrstva.

RADA: Jak to udělat, aby se těsto nepřipálilo

2
Těsto přendejte do mísy robota, protínací metlou za nízkých otáček těsto několik minut míchejte, aby vychladlo. Nesmí být horké ani studené, ideální je teplé. Po jednom přidávejte vejce. Množství přidaných vajec je podstatné pro konzistenci těsta, raději vejce vyklepněte do misky a odvažte. Výsledné těsto bude lesklé krémovité konzistence.

RADA: Kvalita mouky

3
Těsto přendejte do zdobicího sáčku s jemně řezanou špičkou a na plechy vyložené pečicím papírem stříkejte rovné úzké čáry o délce asi 10 cm. Nechte si rozestupy, eklérky se v troubě hodně nafouknou.
4
Troubu předehřejte na 180 °C a eklérky pečte 30–35 minut dozlatova. Pak nechte vychladnout na mřížce.

RADA: Jak smažit koblihy a vdolky

5
Připravte želé. Želatinu namočte do vody a nechte pár minut nabobtnat. Rybíz svařte se 140 ml vody, jakmile povolí, rozmixujte ho ponorným mixérem a propasírujte přes síto. Získáte tím zhruba 230 g pyré, vmíchejte cukr s likérem a udržujte v teple. Změklou želatinu vyždímejte, vmíchejte do teplého pyré a dejte chladit do ledničky (případně na chvíli i do mrazáku, pomůže to želatině ztuhnout do polotuha)

RADA: Svatební koláčky s mandlovou drobenkou

6
Mezitím připravte krém. Začněte přípravou rybízového pyré jako při výrobě želé: rybíz zahřejte s 200 ml vody, jakmile změkne, rozmixujte ponorným mixérem, propasírujte přes síto do hrnce a udržujte horké. V misce smíchejte dohladka žloutky, 60 ml vody, pudinkový prášek a cukr. Vše vmíchejte do horkého pyré v hrnci a za stálého míchání přiveďte směs k varu, vařte asi 2 minuty. Míchejte poctivě, aby se směs nepřipálila. Pokud je pudink příliš hustý, přilijte trochu vody. Je ale třeba jej provařit i po zhoustnutí, aby se vytratila škrobová chuť. Odstavte ze sporáku a vmíchejte máslo. Na povrch přitiskněte potravinářskou fólii a dejte do ledničky vychladnout. Jakmile je pudinkový základ zcela vychlazený, prošlehejte jej řádně šlehačem (zjemní a získá krémovou konzistenci) a stěrkou opatrně vmíchejte dotuha ušlehanou šlehačku.
7
Nakonec připravte polevu. Ve vodní lázni prohřejte čokoládu s olejem, až se spojí v hladkou tekutou směs. Vychladlé eklérkové korpusy podélně rozřízněte (spodní část by měla být nepatrně větší než horní). Vršky namočte do čokoládové polevy, posypte nasekaným lyofilizovaným ovocem a nechte zatuhnout v ledničce. Na spodní část korpusů nejprve naneste pomocí zdobicího sáčku menší vrstvu želé. Krém nandejte do sáčku s hvězdicovitou špičkou, naneste vlnovkou na želé a přiklopte
8
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Věnečky s mátovým krémem

Věnečky s mátovým krémem

Arašídové věnečky

Arašídové věnečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Likér Maliny Máslo Mléko plnotučné Pudinkový prášek Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce Voda Želatina Žloutek

Majonéza bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Majonéza bez vajec

Poslední sledované recepty

57
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
50
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
47
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Seal líbal krásnou Peštovou! Pod dohledem Habery!

Seal líbal krásnou Peštovou! Pod dohledem Habery!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Další doporučené recepty:

Eintopf s vinnou klobásou
Eintopf s vinnou klobásou
Eintopf Vepřová plec z trouby
Eintopf Vepřová plec z trouby
Eishu
Eishu
El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
El Paso Kořenící směs na fajitas…
Eliščina rýže
Eliščina rýže
Elixír mládí
Elixír mládí
  • Recepty.cz
  • Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact