Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky.
2
Na oleji orestujeme pokrájené cibule, pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso a také osmahneme. Přidáme protlak, rozmarýn, zaprášíme paprikou, krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme téměř doměkka, před koncem vaření přidáme oloupané, na kostky pokrájené brambory a vaříme vše doměkka a pár minut před dovařením dáme do hrnce prohřát i řepu, dochutíme solí a pepřem, odstavíme ho a necháme chvíli před podáváním pod poklicí odpočinout.
3
Mezitím si nastrouháme křen, kterým eintopf na talířích dozdobíme. Kdo nemá rád křen, může dozdobit petrželkou.
4
*Eintopf je po proležení ještě lepší, takže si ho můžeme udělat den předem.