• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Editina myslivecká svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Editina myslivecká svíčková

autor: poutnik752
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Editina myslivecká svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks kunovjanka (Sterilovaná zeleninová směs)
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2-3
    • 1
      kostka masox
    • hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej 3-4
    • sůl
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3-4 lžíce oleje, a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou.
2
Dusíme cca 1,5-2 hodiny (podle velikosti a kvality masa, maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme). Měkké maso vyjmeme na talíř, a zakryjeme alobalem (porcujeme až po odpočinutí). Omáčku přivedeme k prudšímu varu, a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou (asi 5-6 lžic mouky). Povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Sundáme kastrol z plamene, omáčku pomixujeme ponorným mixérem, a vrátíme na mírný oheň. Přidáme kysanou smetanu, a jen krátce provaříme. Podle chuti dosolíme, přikyselíme (citronem), přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.
3
Příloha - houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Myslivecká paštika

Myslivecká paštika

Myslivecká latina

Myslivecká latina

Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel Kubant | 14. 9. 2009 11:54

    Moc děkuji uživateli za tento recept, byl to koncert pro chuťové buňky! Je to poměrně jednoduché a výsledek je skvělý. Použil jsem krásné zadní hovězí (svíčková) a zároveň i krůtí prsa. Výborné!

  • Zdena Plachtová | 13. 1. 2008 19:37

    Recept jsem vyzkoušela a povedla se velice. Byla to má svíčková premiéra, děkuji za recept. Z

  • poutnik 752 | 31. 12. 2007 11:28

    No, původně tam měl být jelen, ale vzhledem k jeho nedostupnosti jsem to přehodil na krávu, ale název zůstal, protože už byl zažitý.

  • Bubu | 30. 12. 2007 21:51

    Recept mě zaujal,ale co to má co dělat s "myslivci"??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kunovjanka Masox Rostlinný olej Sladká smetana Sojová omáčka Sůl Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Rychlá znojemská
Rychlá znojemská
48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Domácí šunkofleky s uzeným
Domácí šunkofleky s…
41
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: První vary bez Barťáka: Statečnou mámu Bartoškovou přivítal syn Janek

ONLINE: První vary bez Barťáka: Statečnou mámu Bartoškovou přivítal syn Janek

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Editina myslivecká svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact