• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Editina myslivecká svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Editina myslivecká svíčková

autor: poutnik752
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Editina myslivecká svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks kunovjanka (Sterilovaná zeleninová směs)
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2-3
    • 1
      kostka masox
    • hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej 3-4
    • sůl
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3-4 lžíce oleje, a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou.
2
Dusíme cca 1,5-2 hodiny (podle velikosti a kvality masa, maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme). Měkké maso vyjmeme na talíř, a zakryjeme alobalem (porcujeme až po odpočinutí). Omáčku přivedeme k prudšímu varu, a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou (asi 5-6 lžic mouky). Povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Sundáme kastrol z plamene, omáčku pomixujeme ponorným mixérem, a vrátíme na mírný oheň. Přidáme kysanou smetanu, a jen krátce provaříme. Podle chuti dosolíme, přikyselíme (citronem), přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.
3
Příloha - houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Myslivecká paštika

Myslivecká paštika

Myslivecká latina

Myslivecká latina

Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel Kubant | 14. 9. 2009 11:54

    Moc děkuji uživateli za tento recept, byl to koncert pro chuťové buňky! Je to poměrně jednoduché a výsledek je skvělý. Použil jsem krásné zadní hovězí (svíčková) a zároveň i krůtí prsa. Výborné!

  • Zdena Plachtová | 13. 1. 2008 19:37

    Recept jsem vyzkoušela a povedla se velice. Byla to má svíčková premiéra, děkuji za recept. Z

  • poutnik 752 | 31. 12. 2007 11:28

    No, původně tam měl být jelen, ale vzhledem k jeho nedostupnosti jsem to přehodil na krávu, ale název zůstal, protože už byl zažitý.

  • Bubu | 30. 12. 2007 21:51

    Recept mě zaujal,ale co to má co dělat s "myslivci"??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kunovjanka Masox Rostlinný olej Sladká smetana Sojová omáčka Sůl Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

50
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
20
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
17
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
17
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
16
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 18. 8. 2025: Kdo dnes uvítá pomoc druhých a kdo by si měl dát pozor na unáhlené závěry?

Denní horoskop na pondělí 18. 8. 2025: Kdo dnes uvítá pomoc druhých a kdo by si měl dát pozor na unáhlené závěry?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Startuje další řada Ulice: Scénář nových dílů! Policie a sanitka v akci

Startuje další řada Ulice: Scénář nových dílů! Policie a sanitka v akci

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Editina myslivecká svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact