• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Editina myslivecká svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Editina myslivecká svíčková

autor: poutnik752
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Editina myslivecká svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks kunovjanka (Sterilovaná zeleninová směs)
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2-3
    • 1
      kostka masox
    • hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej 3-4
    • sůl
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3-4 lžíce oleje, a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou.
2
Dusíme cca 1,5-2 hodiny (podle velikosti a kvality masa, maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme). Měkké maso vyjmeme na talíř, a zakryjeme alobalem (porcujeme až po odpočinutí). Omáčku přivedeme k prudšímu varu, a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou (asi 5-6 lžic mouky). Povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Sundáme kastrol z plamene, omáčku pomixujeme ponorným mixérem, a vrátíme na mírný oheň. Přidáme kysanou smetanu, a jen krátce provaříme. Podle chuti dosolíme, přikyselíme (citronem), přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.
3
Příloha - houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Myslivecká paštika

Myslivecká paštika

Myslivecká latina

Myslivecká latina

Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel Kubant | 14. 9. 2009 11:54

    Moc děkuji uživateli za tento recept, byl to koncert pro chuťové buňky! Je to poměrně jednoduché a výsledek je skvělý. Použil jsem krásné zadní hovězí (svíčková) a zároveň i krůtí prsa. Výborné!

  • Zdena Plachtová | 13. 1. 2008 19:37

    Recept jsem vyzkoušela a povedla se velice. Byla to má svíčková premiéra, děkuji za recept. Z

  • poutnik 752 | 31. 12. 2007 11:28

    No, původně tam měl být jelen, ale vzhledem k jeho nedostupnosti jsem to přehodil na krávu, ale název zůstal, protože už byl zažitý.

  • Bubu | 30. 12. 2007 21:51

    Recept mě zaujal,ale co to má co dělat s "myslivci"??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kunovjanka Masox Rostlinný olej Sladká smetana Sojová omáčka Sůl Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Club Sandwich

Club Sandwich

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

125
Dýňová tortila
Dýňová tortila
109
Máslové řízky
Máslové řízky
99
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
69
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
62
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Editina myslivecká svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact