• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Editina myslivecká svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Editina myslivecká svíčková

autor: poutnik752
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Editina myslivecká svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks kunovjanka (Sterilovaná zeleninová směs)
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2-3
    • 1
      kostka masox
    • hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej 3-4
    • sůl
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3-4 lžíce oleje, a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou.
2
Dusíme cca 1,5-2 hodiny (podle velikosti a kvality masa, maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme). Měkké maso vyjmeme na talíř, a zakryjeme alobalem (porcujeme až po odpočinutí). Omáčku přivedeme k prudšímu varu, a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou (asi 5-6 lžic mouky). Povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Sundáme kastrol z plamene, omáčku pomixujeme ponorným mixérem, a vrátíme na mírný oheň. Přidáme kysanou smetanu, a jen krátce provaříme. Podle chuti dosolíme, přikyselíme (citronem), přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.
3
Příloha - houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Myslivecká paštika

Myslivecká paštika

Myslivecká latina

Myslivecká latina

Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel Kubant | 14. 9. 2009 11:54

    Moc děkuji uživateli za tento recept, byl to koncert pro chuťové buňky! Je to poměrně jednoduché a výsledek je skvělý. Použil jsem krásné zadní hovězí (svíčková) a zároveň i krůtí prsa. Výborné!

  • Zdena Plachtová | 13. 1. 2008 19:37

    Recept jsem vyzkoušela a povedla se velice. Byla to má svíčková premiéra, děkuji za recept. Z

  • poutnik 752 | 31. 12. 2007 11:28

    No, původně tam měl být jelen, ale vzhledem k jeho nedostupnosti jsem to přehodil na krávu, ale název zůstal, protože už byl zažitý.

  • Bubu | 30. 12. 2007 21:51

    Recept mě zaujal,ale co to má co dělat s "myslivci"??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kunovjanka Masox Rostlinný olej Sladká smetana Sojová omáčka Sůl Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

78
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
42
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
40
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
35
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
26
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Editina myslivecká svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact