• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Editina myslivecká svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Editina myslivecká svíčková

autor: poutnik752
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Editina myslivecká svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks kunovjanka (Sterilovaná zeleninová směs)
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2-3
    • 1
      kostka masox
    • hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej 3-4
    • sůl
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3-4 lžíce oleje, a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou.
2
Dusíme cca 1,5-2 hodiny (podle velikosti a kvality masa, maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme). Měkké maso vyjmeme na talíř, a zakryjeme alobalem (porcujeme až po odpočinutí). Omáčku přivedeme k prudšímu varu, a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou (asi 5-6 lžic mouky). Povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Sundáme kastrol z plamene, omáčku pomixujeme ponorným mixérem, a vrátíme na mírný oheň. Přidáme kysanou smetanu, a jen krátce provaříme. Podle chuti dosolíme, přikyselíme (citronem), přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.
3
Příloha - houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Myslivecká paštika

Myslivecká paštika

Myslivecká latina

Myslivecká latina

Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel Kubant | 14. 9. 2009 11:54

    Moc děkuji uživateli za tento recept, byl to koncert pro chuťové buňky! Je to poměrně jednoduché a výsledek je skvělý. Použil jsem krásné zadní hovězí (svíčková) a zároveň i krůtí prsa. Výborné!

  • Zdena Plachtová | 13. 1. 2008 19:37

    Recept jsem vyzkoušela a povedla se velice. Byla to má svíčková premiéra, děkuji za recept. Z

  • poutnik 752 | 31. 12. 2007 11:28

    No, původně tam měl být jelen, ale vzhledem k jeho nedostupnosti jsem to přehodil na krávu, ale název zůstal, protože už byl zažitý.

  • Bubu | 30. 12. 2007 21:51

    Recept mě zaujal,ale co to má co dělat s "myslivci"??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kunovjanka Masox Rostlinný olej Sladká smetana Sojová omáčka Sůl Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

180
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
116
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
98
Boloňské špagety
Boloňské špagety
67
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
53
Kuřecí salát s vejci
Kuřecí salát s vejci

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Editina myslivecká svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact