Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je těsto pořádně prohníst. Necháme dvakrát vykynout. Po druhém vykynutí vytvoříme bochánek, dáme na plech (na pečící papír nebo vrstvičku hladké mouky) a necháme znovu kynout, tentokrát jen 20 min. Potřeme žloutkem a dáme do trouby předehřáté na 250 °C. Na tuto teplotu pečeme 20 min., poté ubereme na 150 °C a pečeme ještě 15 min.
Chleba nám moc chutnal, dávám za jedna. Ale určitě bych ocenila podrobnější recept - na kvásek (opravdu jen voda s cukrem?), na dvojité vykynutí... musela jsem hodně spolupracovat s googlem.
Petra O.
|30. 3. 2009 14:42
Tak jsem včera pekla a byla jsem příjemně překvapená, chlebík pěkně nakynul, pěkně se upekl a byl moc dobrej. Jen jsem v rámci zdravé výživy dala 200 gramů celozrnné a 300 hladké mohky a posypala sezamem. Děkuju za dobrý recept!
ilis ilis
|6. 3. 2009 11:10
Vyzkouším a poté dám vědět,jestli se povedl a měl úspěch...