pepř mletý
event. mletý pepř, pro dospělé možno přidat feferonku
Postup přípravy receptu
1
Vyškvaříme tučné z bůčku, na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zbylý bůček nakrájený na kostky a osmažíme. Dále přidáme nakrájenou mrkev, rajčata, papriky a brambory. Společně chvíli podusíme (cca 5 minut).
2
Potom přidáme celý rajský protlak, šálek rýže a zalijeme dvěma šálky vody. Dusíme 7 minut. Tento džuveč je dobrý i ohřívaný (ale i studený).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Wernischova
|30. 11. 2005 12:37
Začněte v tlakovém hrnci hned od začátku - za prvé si tak šetříte nádobí a za druhé vám v žádném dalším hrnci nezůstanou zbytky šťávičky apod. Nejprve dejte pokličku papiňáku úplně stranou, na podušení je jen lehce přiklopte a teprve po přidání protlaku, rýže atd. uzavřete pořádně. Není to můj recept, ale takhle bych to vařila já.
Jitka Malinová
|30. 11. 2005 11:37
Prosím poraďte mi, ve které fázi se to dává do tlakového hrnce? Z popsaného postupu jsem to nějak nepochopila.