• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Džuveč podle dědy
Napište svůj komentář k receptu

Džuveč podle dědy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Džuveč podle dědy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      plátek vepřová krkovice
    • 800
      g brambory
    • 3
      ks rýže 2-3 pytlíčky
    • 2
      sklenice zeleninové lečo větší
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme je do pekáče. Přidáme propláchnutou rýži a obě sklenice leča. Řádně osolíme a přidáme 3 lžice oleje - vše promícháme. Maso naklepeme, nasolíme, opepříme a poklademe ho na směs v pekáči. Dolejeme vodou až po okraj.
2
Dáme do vyhřáté trouby (200 °C) a dle množství pečeme tak, aby bylo vše měkké a maso propečené - cca 1 hod., voda se musí vyvařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Džuveč II.

Džuveč II.

Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society

Sekaná z biochovu podle The Real Meat…

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna | 4. 6. 2013 20:44

    Džuveč je balkánský pokrm. Tam rádi kombinují rýži s brambory, masem a další zeleninou. Tato kombinace mi připadne naprosto skvělá. Ale když je někdo zatvrzele knedlíko - omáčko - gulášový, má jednoduše smůlu.

  • Olga | 5. 1. 2006 19:55

    K tomuto receptu nemůžu říct nic pozitivního, bohužel. Manžel šel do práce raději hladový. Nechápu proč se ještě k bramborám dává rýže.

  • Lukáš Kubálek | 22. 12. 2005 12:50

    U nás se to jí taky na kila :-) Většinou se odháníme od pekáčku. Ohledně leča - dává ten nakyslý základ - pak se do toho jinak může dát jakékoliv. V létě je ideální dávat přímo čerstvou zeleninu (papriky, rajčata...)

  • Martina Smejkalová | 13. 11. 2005 20:45

    V sobotu jsem tento džuveč uvařila a rodina byla velice spokojená, maso jsem ale nakrájela na malé kousky, a protože jsem neměla druhou sklenici leča, dala jsem obyčejné doma vyráběné lečo s cuketou. Bylo to moc dobré a bylo toho hodně - to je něco pro naši rodinu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sůl Vepřová krkovice Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

Dietní bramborový salát bez majonézy…

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
10
Míša řezy
Míša řezy
9
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Džuveč podle dědy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact