• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Džuveč podle dědy
Napište svůj komentář k receptu

Džuveč podle dědy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Džuveč podle dědy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      plátek vepřová krkovice
    • 800
      g brambory
    • 3
      ks rýže 2-3 pytlíčky
    • 2
      sklenice zeleninové lečo větší
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme je do pekáče. Přidáme propláchnutou rýži a obě sklenice leča. Řádně osolíme a přidáme 3 lžice oleje - vše promícháme. Maso naklepeme, nasolíme, opepříme a poklademe ho na směs v pekáči. Dolejeme vodou až po okraj.
2
Dáme do vyhřáté trouby (200 °C) a dle množství pečeme tak, aby bylo vše měkké a maso propečené - cca 1 hod., voda se musí vyvařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Džuveč II.

Džuveč II.

Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society

Sekaná z biochovu podle The Real Meat…

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna | 4. 6. 2013 20:44

    Džuveč je balkánský pokrm. Tam rádi kombinují rýži s brambory, masem a další zeleninou. Tato kombinace mi připadne naprosto skvělá. Ale když je někdo zatvrzele knedlíko - omáčko - gulášový, má jednoduše smůlu.

  • Olga | 5. 1. 2006 19:55

    K tomuto receptu nemůžu říct nic pozitivního, bohužel. Manžel šel do práce raději hladový. Nechápu proč se ještě k bramborám dává rýže.

  • Lukáš Kubálek | 22. 12. 2005 12:50

    U nás se to jí taky na kila :-) Většinou se odháníme od pekáčku. Ohledně leča - dává ten nakyslý základ - pak se do toho jinak může dát jakékoliv. V létě je ideální dávat přímo čerstvou zeleninu (papriky, rajčata...)

  • Martina Smejkalová | 13. 11. 2005 20:45

    V sobotu jsem tento džuveč uvařila a rodina byla velice spokojená, maso jsem ale nakrájela na malé kousky, a protože jsem neměla druhou sklenici leča, dala jsem obyčejné doma vyráběné lečo s cuketou. Bylo to moc dobré a bylo toho hodně - to je něco pro naši rodinu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sůl Vepřová krkovice Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Pizza

Pizza

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Avokádový krém

Avokádový krém

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Dietní buchta

Dietní buchta

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

141
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
41
Americké lívance
Americké lívance
37
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Džuveč podle dědy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact