• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Džuveč podle dědy
Napište svůj komentář k receptu

Džuveč podle dědy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Džuveč podle dědy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      plátek vepřová krkovice
    • 800
      g brambory
    • 3
      ks rýže 2-3 pytlíčky
    • 2
      sklenice zeleninové lečo větší
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme je do pekáče. Přidáme propláchnutou rýži a obě sklenice leča. Řádně osolíme a přidáme 3 lžice oleje - vše promícháme. Maso naklepeme, nasolíme, opepříme a poklademe ho na směs v pekáči. Dolejeme vodou až po okraj.
2
Dáme do vyhřáté trouby (200 °C) a dle množství pečeme tak, aby bylo vše měkké a maso propečené - cca 1 hod., voda se musí vyvařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Džuveč II.

Džuveč II.

Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society

Sekaná z biochovu podle The Real Meat…

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna | 4. 6. 2013 20:44

    Džuveč je balkánský pokrm. Tam rádi kombinují rýži s brambory, masem a další zeleninou. Tato kombinace mi připadne naprosto skvělá. Ale když je někdo zatvrzele knedlíko - omáčko - gulášový, má jednoduše smůlu.

  • Olga | 5. 1. 2006 19:55

    K tomuto receptu nemůžu říct nic pozitivního, bohužel. Manžel šel do práce raději hladový. Nechápu proč se ještě k bramborám dává rýže.

  • Lukáš Kubálek | 22. 12. 2005 12:50

    U nás se to jí taky na kila :-) Většinou se odháníme od pekáčku. Ohledně leča - dává ten nakyslý základ - pak se do toho jinak může dát jakékoliv. V létě je ideální dávat přímo čerstvou zeleninu (papriky, rajčata...)

  • Martina Smejkalová | 13. 11. 2005 20:45

    V sobotu jsem tento džuveč uvařila a rodina byla velice spokojená, maso jsem ale nakrájela na malé kousky, a protože jsem neměla druhou sklenici leča, dala jsem obyčejné doma vyráběné lečo s cuketou. Bylo to moc dobré a bylo toho hodně - to je něco pro naši rodinu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sůl Vepřová krkovice Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Kávový korpus

Kávový korpus

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

768
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
310
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
170
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
84
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
67
Sladká vaječná roláda Švýcarka
Sladká vaječná roláda…

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Džuveč podle dědy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact