• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Džusové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Džusové řezy

autor: Felie
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Džusové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      dl fanta-pomeranč nebo Mirinda
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      dl olej
  • Poleva
    • 500
      ml pomerančový džus
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • kompotované ovoce broskve, mandarinky, ananas
    • 250
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty. Nakonec přidáme Fantu (zdá-li se nám těsto příliš řídké, dáme limonády o něco méně). Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 °C cca 20 minut - až než je upečeno.
2
Mezitím uvaříme z džusu pudink. Pomerančový se hodí prakticky na všechno ovoce, ale můžeme samozřejmě použít džus podle druhu ovoce, kterým chceme zdobit. Například broskve - broskvový džus, ananas - ananasový džus atd. Je také možné použit kompotovou vodu a džusem jen doplnit množství do půl litru. Upečenou buchtu poklademe okapaným ovocem a zalijeme připravenou džusovou hmotou. Necháme v chladničce ztuhnout a poté nakrájíme na kostky, které zdobíme šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Jahodové řezy Sandra

Jahodové řezy Sandra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alice Prchalová | 16. 2. 2008 19:10

    Moučník jsem pekla v menším pekáči z pol. dávky těsta a souhlasím,že by mohla být poleva z 1 litru.Do polevy jsem přidala moučkový cukr.A dobrotu ještě týž den zbaštila celá rodina.Alice

  • p k | 7. 4. 2007 14:46

    Omlouvám se,moučník jen potřeboval den, dva odležet, pak byl skvělý. Příště jen udělám polevu z 1l, je jí docela málo. Díky za recept

  • p k | 31. 3. 2007 01:32

    Jsem v pečení moučníků začátečník, a tak bych chtěla poprosit autorku (nebo kohokoli jiného) o radu. Postupovala jsem přesně podle receptu, ale moučník je úplně kamenný. Nevím, kde jsem udělala chybu:( Je tam opravdu 500g mouky? Předem moc děkuji

  • Ifuška | 29. 1. 2007 11:58

    I když nejsem na sladké, tyto řezy jsem ochutnala u kámošky a byly skvělé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Fanta-pomeranč Kompotované ovoce Olej Polohrubá mouka Pomerančový džus Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

46
Jablkový koláč se švestkami a drobenkou
Jablkový koláč se…
34
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
31
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
29
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Jablečná / hrušková…
28
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Džusové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact