• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Džem z rakytníku
Napište svůj komentář k receptu

Džem z rakytníku

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 87
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžička kyselina citronová
    • 1
      ks želírovací prostředek želírfix 1:1
    • 1
      kg cukr
    • 1200
      g plody rakytníku

Postup přípravy receptu

1
Zralé plody rakytníku pořádně operte, pak ve větším hrnci poduste a pak rozmixujte tyčovým mixérem. Propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili peciček a slupek. Přijdete tak přibližně o 300 g ovoce, nicméně by měl zůstat asi 1 litr šťávy (tedy 900 g = 1 litr). Záleží na velikosti plodů.

RADA: Tipy na domácí zavařování

2
Šťávu zahřejte, vmíchejte želírovací prostředek, kyselinu citronovou a cukr a když se rozpustí, nechte probublat alespoň 3 minutky. Podle chuti můžete přidat ještě trochu cukru (napomáhá želírování). Sesbírejte pěnu, která se vytvoří na povrchu, a dejte stranou. Kápněte lžičku směsi na vychlazený talířek, když směs po vychladnutí ztuhne, můžete plnit do sklenic. Ty by měly být čisté a suché, stejně jako víčka. Při plnění můžete umazat závity, tak je před zavíráním očistěte. Zavřete a otočte dnem vzhůru do vychladnutí.
3
Je také možné, že vám směs nebude chtít tuhnout - pokud to pro vás není problém, můžete plnit do sklenic. Pokud ano, vmíchejte více želírovacího prostředku. Pak ještě chvilku povařte a plňte do sklenic.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Srpen Září Zavařování Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kyselina citronová Plody rakytníku Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Dalamánky

Dalamánky

Báječné špízy

Báječné špízy

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Couračka
Couračka
20
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 21. 10. 2025: Kdo se dostane do centra pozornosti a kdo bude čelit nečekaným překvapením?

Denní horoskop na úterý 21. 10. 2025: Kdo se dostane do centra pozornosti a kdo bude čelit nečekaným překvapením?

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zuzana Belohorcová (49) exkluzivně: Zpověď o konci pekla! O manželství s podnikatelem Hájkem

Zuzana Belohorcová (49) exkluzivně: Zpověď o konci pekla! O manželství s podnikatelem Hájkem

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový prívarok
Dýňový prívarok
Dýňový salát z máslové dýně
Dýňový salát z máslové dýně
Džuveč II.
Džuveč II.
Editin podmáslový chléb s mandlemi
Editin podmáslový chléb s mandlemi
Echeloní
Echeloní
  • Recepty.cz
  • Džem z rakytníku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact