• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Džem z rakytníku
Napište svůj komentář k receptu

Džem z rakytníku

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 83
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžička kyselina citronová
    • 1
      ks želírovací prostředek želírfix 1:1
    • 1
      kg cukr
    • 1200
      g plody rakytníku

Postup přípravy receptu

1
Zralé plody rakytníku pořádně operte, pak ve větším hrnci poduste a pak rozmixujte tyčovým mixérem. Propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili peciček a slupek. Přijdete tak přibližně o 300 g ovoce, nicméně by měl zůstat asi 1 litr šťávy (tedy 900 g = 1 litr). Záleží na velikosti plodů.

RADA: Tipy na domácí zavařování

2
Šťávu zahřejte, vmíchejte želírovací prostředek, kyselinu citronovou a cukr a když se rozpustí, nechte probublat alespoň 3 minutky. Podle chuti můžete přidat ještě trochu cukru (napomáhá želírování). Sesbírejte pěnu, která se vytvoří na povrchu, a dejte stranou. Kápněte lžičku směsi na vychlazený talířek, když směs po vychladnutí ztuhne, můžete plnit do sklenic. Ty by měly být čisté a suché, stejně jako víčka. Při plnění můžete umazat závity, tak je před zavíráním očistěte. Zavřete a otočte dnem vzhůru do vychladnutí.
3
Je také možné, že vám směs nebude chtít tuhnout - pokud to pro vás není problém, můžete plnit do sklenic. Pokud ano, vmíchejte více želírovacího prostředku. Pak ještě chvilku povařte a plňte do sklenic.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Srpen Září Zavařování Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kyselina citronová Plody rakytníku Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

173
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
150
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
90
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
86
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
65
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Luděk Sobota (82): Šokující slova o blížící se smrti!

Luděk Sobota (82): Šokující slova o blížící se smrti!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový prívarok
Dýňový prívarok
Dýňový salát z máslové dýně
Dýňový salát z máslové dýně
Džuveč II.
Džuveč II.
Editin podmáslový chléb s mandlemi
Editin podmáslový chléb s mandlemi
Echeloní
Echeloní
  • Recepty.cz
  • Džem z rakytníku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact