• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Džem z rakytníku
Napište svůj komentář k receptu

Džem z rakytníku

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 83
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžička kyselina citronová
    • 1
      ks želírovací prostředek želírfix 1:1
    • 1
      kg cukr
    • 1200
      g plody rakytníku

Postup přípravy receptu

1
Zralé plody rakytníku pořádně operte, pak ve větším hrnci poduste a pak rozmixujte tyčovým mixérem. Propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili peciček a slupek. Přijdete tak přibližně o 300 g ovoce, nicméně by měl zůstat asi 1 litr šťávy (tedy 900 g = 1 litr). Záleží na velikosti plodů.

RADA: Tipy na domácí zavařování

2
Šťávu zahřejte, vmíchejte želírovací prostředek, kyselinu citronovou a cukr a když se rozpustí, nechte probublat alespoň 3 minutky. Podle chuti můžete přidat ještě trochu cukru (napomáhá želírování). Sesbírejte pěnu, která se vytvoří na povrchu, a dejte stranou. Kápněte lžičku směsi na vychlazený talířek, když směs po vychladnutí ztuhne, můžete plnit do sklenic. Ty by měly být čisté a suché, stejně jako víčka. Při plnění můžete umazat závity, tak je před zavíráním očistěte. Zavřete a otočte dnem vzhůru do vychladnutí.
3
Je také možné, že vám směs nebude chtít tuhnout - pokud to pro vás není problém, můžete plnit do sklenic. Pokud ano, vmíchejte více želírovacího prostředku. Pak ještě chvilku povařte a plňte do sklenic.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Srpen Září Zavařování Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kyselina citronová Plody rakytníku Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mojito

Mojito

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Pečený bůček

Pečený bůček

Frittata

Frittata

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

117
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
76
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
36
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
30
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…

Zajímavé články

6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou zvládne každý
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou…
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David před koncerty v O2 areně: Skončil na kapačkách!

Michal David před koncerty v O2 areně: Skončil na kapačkách!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

Další doporučené recepty:

Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový prívarok
Dýňový prívarok
Dýňový salát z máslové dýně
Dýňový salát z máslové dýně
Džuveč II.
Džuveč II.
Editin podmáslový chléb s mandlemi
Editin podmáslový chléb s mandlemi
Echeloní
Echeloní
  • Recepty.cz
  • Džem z rakytníku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact