• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Džem z černého rybízu bez zavařování
Napište svůj komentář k receptu

Džem z černého rybízu bez zavařování

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 69
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Džem z černého rybízu bez zavařování
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cukr krystal
    • černý rybíz

Postup přípravy receptu

1
Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, plno vitamínů.
2
Černý rybíz obsahuje mnoho pektinu, takže po rozmíchání s cukrem zrosolovatí a je hustý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Zavařování hub

Zavařování hub

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka16 | 8. 7. 2015 09:03

    Nikde nevidím, kolik ovoce příjde na 1 kg. cukru. Jaký je prosím poměr ovoce a cukru?

  • Marie | 5. 7. 2015 17:01

    V odpovědi na negativní komentáře,že džem bez vaření zplesnivěl nebo zkvasil tu nikdo zatím neuvedl naprosto zásadní informaci,že sklenice i víčka musí být naprosto čisté,vyplàchnuté před použitím vařící vodou a utřené čistou nepoužitou utěrkou. Mám takto ve sklepě celý rok,plním skleničky až téměř po okraj,aby mezi marmeládou a víčkem bylo co nejméně vzduchu,okraj sklenice opatrně pečlivě otřu od případného ukápnutého zbytku a povrch zaleju necelou káv.lžičkou rumu nebo jiného alkoholu.Poprvé se mě také stalo,že džem začal kvasit,když jsem nepoužila alkohol.Jsme čtyři rodiny s pěti vnoučaty,takže každoročně této dobrůtky dělám 80_90 skleniček.Při převážení je důležité,aby skleničky staly rovně,neupatlalo se víčko a alkohol zůstal na povrchu.

  • Alena | 7. 7. 2014 19:46

    výborný, když je ovoce čisté nekazí se ani uložený v tmavém sklepě (ve skříňce). Snadné a rychlé.

  • Katka | 26. 6. 2014 21:40

    chci se zeptat zda mohu marmeládu udělat i ze zmrzlého rybízu... ;)

  • Katka | 16. 6. 2014 00:57

    Za syrova začne kvasit, sterilizovat. Ještě lepší je rybíz zmrazit.

  • Karla | 16. 6. 2014 00:50

    1 kg rybízové šťavy (pomletý rybíz bez slupek) na 1 kg písk. cukru

  • Týna | 29. 7. 2013 16:07

    Mně se zplesnivěla po třech měsících. V lednici!

  • Marie | 11. 7. 2013 23:34

    Děvčata, máte v tom sklepoě moc teplo, chce to dát raději do lednice a je to OK. :-[

  • jarka | 12. 8. 2012 15:34

    taky mi bohužel vytekl ve sklepě nevím proč

  • Blanka | 15. 7. 2012 18:47

    I já jsem zkoušela a mám tady jednu skleničku starou už dva roky a taky je fajn!Teď jdu na zásoby dalšího :) Je to rychlovka,fakt dobrý ,jednoduchý a zdravý!!

  • jan sikora | 8. 7. 2011 20:24

    jaký jste měla poměr cukru a černého rybízu ?/DÍKY ZA ODPOVĚĎ/JS ;-)

  • Hana Válová | 2. 4. 2011 10:17

    Já přidávám pochvalu téhle výborné marmeládě. Nejen chutí e však skvělá. Je duben a stále ji mám ve sklepě a je výborná a nezplesnivěla. Doporučuji do ní přidat panáka rumu a pak do každé skleničky lžičku rumu navrch...a hlavně řádně probrat rybíz od nahnilých nebo plesnivých zrníček než jej začnete zavařovat.

  • monika simova | 11. 6. 2010 13:19

    Mám vlhký sklep,nezplesnivý mi tato marmeláda když jí tam uskladnim?

  • Eva | 22. 9. 2006 10:40

    Já jsem tuhle marmeládu dělala někdy v srpnu, mám ji v lednici a naprosto v pohodě, nevytekla ani neplesniví. A je dobrá :-)

  • Ludmila Konvalinková | 7. 9. 2006 18:57

    I já se musím bohužel přidat k těm co jim skleničky vytekly. Mě se tak stalo asi 14 dnů po uložení do komory. Moc mě to mrzí, protože džem byl moc dobrý.

  • Zdeňka | 10. 8. 2006 20:24

    Tento džem dělala moje tchýně,ale ne z rozmixovaného rybízu,ale z vylisované šťávy a cukru taky v poměru 1:1.Opravdu vydržel dlouho a nekazil se.Sladili jsme s ním čaj a bylo to moc dobré.

  • Zdena z JM | 10. 8. 2006 06:14

    Tak se stalo přesně to,čeho jsem se obávala.Přestože mám marmeládu uloženou v ledničce,začala plesnivět.Nechápu to.Někomu vydrží několik let ve sklepě a někomu nevydrží ani měsíc v ledničce.Nevíte někdo,kde jsem mohla udělat chybu?

  • Jana z VM | 8. 8. 2006 07:11

    Džem je v chladu ve sklepě a už jsem, včera zjistila, že se začíná objevovat v jedné skleničce plíseň. Nevím, čím to je. Musím to často kontrolovat, třeba nějaká sklenička vydrží nezávadná až do zimy. Jinak - klasický džem s gelfixem je vynikající - jak barva, tak chuť - dělala jsem spíše jako rosol a nemá chybu !! Je to krása jak na chlebu, tak v cukroví !

  • Eva | 7. 8. 2006 19:15

    Je to výborná marmeláda, včera jsem ji dělala, dnes jsem první skleničku rozdělala, marmeláda má výbornou konzistenci a samozřejmě chuť. Zřejmě nebude potřeba, aby vydržela několik let, zmizí za pár týdnů :-)

  • Jana z VM | 25. 7. 2006 07:49

    Tak se dnes chystám udělat taky tuto dobrotu. Ale prozatím jenom z jedné dávky, uvidíme, co to udělá. Další dávku udělám klasicky - pomelu a uvařím džem s gelfixem. Jo, ještě dodávám - sousedka tuto "dřeň" taky dává do mrazáku a v zimě si to mažou na chleba s máslem, Prý je to výborné a nikdy nejsou v zimě nemocní !!

  • Šárka Tkáčová | 24. 7. 2006 10:14

    Chtěla bych ještě dopsat,že tento komentář není vůbec namířen na autorku receptu ,p.Přikrylovou .Věřím,že má s tímto receptem nejlepší zkušenosti a ráda se o něj podělila s námi.Jenom problémy s uskladněním-každý ma jiný sklep,někdo chladnější a naopak a také počasí a vlhkost dělá svoje.A že jsou teď hyce,není se čemu divit.Je mi líto Sáši,že měla úklidový půlden.Ale to jsou malé věci,akorát to v tu chvíli pěkně naštve.

  • Zdena z JM | 24. 7. 2006 10:05

    Šárko,to jste mě tedy nepotěšila.Já raději taky všechno zavařuju,ale tentokrát jsem uvěřila všem těm komentářům,že tento džem vydrží i několik let.Já ho mám sice uskladněný v ledničce,ale stejně budu raději pravidelně kontrolovat.

  • Šárka Tkáčová | 24. 7. 2006 09:57

    Tak to já zase chápu.Džem nevytekl ,ale zřejmě si to vykvasil ze skleniček pěkně ven.Někdy nepomůže ani pevně uzavřené víčko a vybuchne jako granát.Tento džem jsem nezkoušela , ale stalo se mi to u jiného receptu.Při zmínce -zaručeně bez zavařování jsem už tedy opatrná.

  • Zdena z JM | 24. 7. 2006 09:16

    Nechápu,jak Vám mohl džem vytéct ze sklenic.Tojste sklenice snad otočila dnem vzhůru?A i kdyby,já mám džem tak hustý,že by určitě nevytekl.

  • Sáša | 22. 7. 2006 13:10

    Rybíz jsem tímto způsobem zpracovala před pěti dny. Dnes jsem náhodně šla do sklepa a myslela jsem, že budu mít infarkt. Všechny skleničky vytekly na police. Nebudu to popisovat podrobně, kdo neuvidí, neuvěří. Takovou spošť jsem nezažila ani před dvaceti lety kdy se mi prolomil jeden regál se zavařeninama. Fakt děkuji za recept, čistila jsem celé dopoledne sklep.

  • Zdena z JM | 20. 7. 2006 06:59

    Chuťově moc dobré,jednoduché na přípravu.Vyzkouším ještě jednu várku,do které dám méně cukru a zmrazím na dřeň.Myslím,že i to bude silně jedlé.

  • Anonym | 19. 7. 2006 16:50

    Není pravda, že se neničí vitamíny, protože se varem nemohly zničit enzymy, které ničí vitamíny. Takže z hlediska vitamínů je to vlastně bezcenná hmota.

  • Jana Tomčíková | 15. 7. 2006 08:35

    Tip pro paní Zdenu z JM: pokud máte spoustu černého rybízu, dá se jen obrat, zamrazit, a v zimě, až přijdou nemoci a bude o vitamíny nouze, tak uvařit celé rodině výborný lahodný a voňavý čaj z tohoto zmraženého rybízu.Do hrnku dáme asi lžíci černého rybízu a zalijeme ne vařící, ale horkou vodou, abychom vitamíny nezlikvidovali.Je možné po vypití čaje zalít rybíz ještě jednou, čaj je slabší, ale také chutný.Já osobně tento čaj mám velmi ráda a piji ho vychlazený i v létě.

  • Anonym | 14. 7. 2006 20:06

    recept vypadá opravdu moc dobře,budu věřit,že se opravdu nezkazí...-)jen prosím poraďte,mixuje se vše najednou,vždyť se to snad najednou nemůže vejít...(jsem úplný začátečník)

  • Hana Lorencová | 14. 7. 2006 13:00

    Tenhle džem dělá moje maminka, je moc dobrý, nezavařuje se, není to potřeba.

  • Ivana Přikrylová | 14. 7. 2006 12:39

    Zdenko, nemusíte mít obavy, černý rybíz takto zpracovávám již po několikáté a nikdy nebyl žádný problém

  • Zdena z JM | 14. 7. 2006 11:53

    Opravdu nezačne plesnivět i když se dělá jen tak nastudeno?Od té doby,co jsem vyhodila několik kilo jahodového džemu,tak raději všechno krátce zavařím.Černého rybízu mám spoustu,tak to asi vyzkouším,ale budu to chodit pořád kontrolovat,jestli to neplesniví.Je fakt,že v zimě to budou vitaminy k nezaplacení.

  • Ivana Přikrylová | 14. 7. 2006 11:35

    Paní Stáňo, zatím jsem to vždy dělala jen z černého rybízu, myslím že červený má méně pektinu a proto by hůře rosolovatěl. Červený + černý by asi šel.Pane Václave ten rybíz se vůbec nezahřívá, je zcela za studena a proto se neničí žádné vitamíny

  • Václav Bělice | 14. 7. 2006 09:24

    Vyzkoušené a doporučuji. Mixovat tak dlouho až se zahřeje hmota a zhoustne. Vydrží několikroků

  • Stáňa V | 14. 7. 2006 09:12

    Prosím o sdělení, zda by to šlo i z červeného rybízu nebo z míchaného černý + červený rybíz. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rybízová
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Cukr krystal
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Smažené banány

Smažené banány

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

58
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
37
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
36
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Další rozchod v rodině Ivana Trojana: Syn dostal kopačky!

Další rozchod v rodině Ivana Trojana: Syn dostal kopačky!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Džem z černého rybízu bez zavařování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact