• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Džem z černého rybízu bez zavařování
Napište svůj komentář k receptu

Džem z černého rybízu bez zavařování

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 69
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Džem z černého rybízu bez zavařování
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cukr krystal
    • černý rybíz

Postup přípravy receptu

1
Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, plno vitamínů.
2
Černý rybíz obsahuje mnoho pektinu, takže po rozmíchání s cukrem zrosolovatí a je hustý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Zavařování hub

Zavařování hub

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka16 | 8. 7. 2015 09:03

    Nikde nevidím, kolik ovoce příjde na 1 kg. cukru. Jaký je prosím poměr ovoce a cukru?

  • Marie | 5. 7. 2015 17:01

    V odpovědi na negativní komentáře,že džem bez vaření zplesnivěl nebo zkvasil tu nikdo zatím neuvedl naprosto zásadní informaci,že sklenice i víčka musí být naprosto čisté,vyplàchnuté před použitím vařící vodou a utřené čistou nepoužitou utěrkou. Mám takto ve sklepě celý rok,plním skleničky až téměř po okraj,aby mezi marmeládou a víčkem bylo co nejméně vzduchu,okraj sklenice opatrně pečlivě otřu od případného ukápnutého zbytku a povrch zaleju necelou káv.lžičkou rumu nebo jiného alkoholu.Poprvé se mě také stalo,že džem začal kvasit,když jsem nepoužila alkohol.Jsme čtyři rodiny s pěti vnoučaty,takže každoročně této dobrůtky dělám 80_90 skleniček.Při převážení je důležité,aby skleničky staly rovně,neupatlalo se víčko a alkohol zůstal na povrchu.

  • Alena | 7. 7. 2014 19:46

    výborný, když je ovoce čisté nekazí se ani uložený v tmavém sklepě (ve skříňce). Snadné a rychlé.

  • Katka | 26. 6. 2014 21:40

    chci se zeptat zda mohu marmeládu udělat i ze zmrzlého rybízu... ;)

  • Katka | 16. 6. 2014 00:57

    Za syrova začne kvasit, sterilizovat. Ještě lepší je rybíz zmrazit.

  • Karla | 16. 6. 2014 00:50

    1 kg rybízové šťavy (pomletý rybíz bez slupek) na 1 kg písk. cukru

  • Týna | 29. 7. 2013 16:07

    Mně se zplesnivěla po třech měsících. V lednici!

  • Marie | 11. 7. 2013 23:34

    Děvčata, máte v tom sklepoě moc teplo, chce to dát raději do lednice a je to OK. :-[

  • jarka | 12. 8. 2012 15:34

    taky mi bohužel vytekl ve sklepě nevím proč

  • Blanka | 15. 7. 2012 18:47

    I já jsem zkoušela a mám tady jednu skleničku starou už dva roky a taky je fajn!Teď jdu na zásoby dalšího :) Je to rychlovka,fakt dobrý ,jednoduchý a zdravý!!

  • jan sikora | 8. 7. 2011 20:24

    jaký jste měla poměr cukru a černého rybízu ?/DÍKY ZA ODPOVĚĎ/JS ;-)

  • Hana Válová | 2. 4. 2011 10:17

    Já přidávám pochvalu téhle výborné marmeládě. Nejen chutí e však skvělá. Je duben a stále ji mám ve sklepě a je výborná a nezplesnivěla. Doporučuji do ní přidat panáka rumu a pak do každé skleničky lžičku rumu navrch...a hlavně řádně probrat rybíz od nahnilých nebo plesnivých zrníček než jej začnete zavařovat.

  • monika simova | 11. 6. 2010 13:19

    Mám vlhký sklep,nezplesnivý mi tato marmeláda když jí tam uskladnim?

  • Eva | 22. 9. 2006 10:40

    Já jsem tuhle marmeládu dělala někdy v srpnu, mám ji v lednici a naprosto v pohodě, nevytekla ani neplesniví. A je dobrá :-)

  • Ludmila Konvalinková | 7. 9. 2006 18:57

    I já se musím bohužel přidat k těm co jim skleničky vytekly. Mě se tak stalo asi 14 dnů po uložení do komory. Moc mě to mrzí, protože džem byl moc dobrý.

  • Zdeňka | 10. 8. 2006 20:24

    Tento džem dělala moje tchýně,ale ne z rozmixovaného rybízu,ale z vylisované šťávy a cukru taky v poměru 1:1.Opravdu vydržel dlouho a nekazil se.Sladili jsme s ním čaj a bylo to moc dobré.

  • Zdena z JM | 10. 8. 2006 06:14

    Tak se stalo přesně to,čeho jsem se obávala.Přestože mám marmeládu uloženou v ledničce,začala plesnivět.Nechápu to.Někomu vydrží několik let ve sklepě a někomu nevydrží ani měsíc v ledničce.Nevíte někdo,kde jsem mohla udělat chybu?

  • Jana z VM | 8. 8. 2006 07:11

    Džem je v chladu ve sklepě a už jsem, včera zjistila, že se začíná objevovat v jedné skleničce plíseň. Nevím, čím to je. Musím to často kontrolovat, třeba nějaká sklenička vydrží nezávadná až do zimy. Jinak - klasický džem s gelfixem je vynikající - jak barva, tak chuť - dělala jsem spíše jako rosol a nemá chybu !! Je to krása jak na chlebu, tak v cukroví !

  • Eva | 7. 8. 2006 19:15

    Je to výborná marmeláda, včera jsem ji dělala, dnes jsem první skleničku rozdělala, marmeláda má výbornou konzistenci a samozřejmě chuť. Zřejmě nebude potřeba, aby vydržela několik let, zmizí za pár týdnů :-)

  • Jana z VM | 25. 7. 2006 07:49

    Tak se dnes chystám udělat taky tuto dobrotu. Ale prozatím jenom z jedné dávky, uvidíme, co to udělá. Další dávku udělám klasicky - pomelu a uvařím džem s gelfixem. Jo, ještě dodávám - sousedka tuto "dřeň" taky dává do mrazáku a v zimě si to mažou na chleba s máslem, Prý je to výborné a nikdy nejsou v zimě nemocní !!

  • Šárka Tkáčová | 24. 7. 2006 10:14

    Chtěla bych ještě dopsat,že tento komentář není vůbec namířen na autorku receptu ,p.Přikrylovou .Věřím,že má s tímto receptem nejlepší zkušenosti a ráda se o něj podělila s námi.Jenom problémy s uskladněním-každý ma jiný sklep,někdo chladnější a naopak a také počasí a vlhkost dělá svoje.A že jsou teď hyce,není se čemu divit.Je mi líto Sáši,že měla úklidový půlden.Ale to jsou malé věci,akorát to v tu chvíli pěkně naštve.

  • Zdena z JM | 24. 7. 2006 10:05

    Šárko,to jste mě tedy nepotěšila.Já raději taky všechno zavařuju,ale tentokrát jsem uvěřila všem těm komentářům,že tento džem vydrží i několik let.Já ho mám sice uskladněný v ledničce,ale stejně budu raději pravidelně kontrolovat.

  • Šárka Tkáčová | 24. 7. 2006 09:57

    Tak to já zase chápu.Džem nevytekl ,ale zřejmě si to vykvasil ze skleniček pěkně ven.Někdy nepomůže ani pevně uzavřené víčko a vybuchne jako granát.Tento džem jsem nezkoušela , ale stalo se mi to u jiného receptu.Při zmínce -zaručeně bez zavařování jsem už tedy opatrná.

  • Zdena z JM | 24. 7. 2006 09:16

    Nechápu,jak Vám mohl džem vytéct ze sklenic.Tojste sklenice snad otočila dnem vzhůru?A i kdyby,já mám džem tak hustý,že by určitě nevytekl.

  • Sáša | 22. 7. 2006 13:10

    Rybíz jsem tímto způsobem zpracovala před pěti dny. Dnes jsem náhodně šla do sklepa a myslela jsem, že budu mít infarkt. Všechny skleničky vytekly na police. Nebudu to popisovat podrobně, kdo neuvidí, neuvěří. Takovou spošť jsem nezažila ani před dvaceti lety kdy se mi prolomil jeden regál se zavařeninama. Fakt děkuji za recept, čistila jsem celé dopoledne sklep.

  • Zdena z JM | 20. 7. 2006 06:59

    Chuťově moc dobré,jednoduché na přípravu.Vyzkouším ještě jednu várku,do které dám méně cukru a zmrazím na dřeň.Myslím,že i to bude silně jedlé.

  • Anonym | 19. 7. 2006 16:50

    Není pravda, že se neničí vitamíny, protože se varem nemohly zničit enzymy, které ničí vitamíny. Takže z hlediska vitamínů je to vlastně bezcenná hmota.

  • Jana Tomčíková | 15. 7. 2006 08:35

    Tip pro paní Zdenu z JM: pokud máte spoustu černého rybízu, dá se jen obrat, zamrazit, a v zimě, až přijdou nemoci a bude o vitamíny nouze, tak uvařit celé rodině výborný lahodný a voňavý čaj z tohoto zmraženého rybízu.Do hrnku dáme asi lžíci černého rybízu a zalijeme ne vařící, ale horkou vodou, abychom vitamíny nezlikvidovali.Je možné po vypití čaje zalít rybíz ještě jednou, čaj je slabší, ale také chutný.Já osobně tento čaj mám velmi ráda a piji ho vychlazený i v létě.

  • Anonym | 14. 7. 2006 20:06

    recept vypadá opravdu moc dobře,budu věřit,že se opravdu nezkazí...-)jen prosím poraďte,mixuje se vše najednou,vždyť se to snad najednou nemůže vejít...(jsem úplný začátečník)

  • Hana Lorencová | 14. 7. 2006 13:00

    Tenhle džem dělá moje maminka, je moc dobrý, nezavařuje se, není to potřeba.

  • Ivana Přikrylová | 14. 7. 2006 12:39

    Zdenko, nemusíte mít obavy, černý rybíz takto zpracovávám již po několikáté a nikdy nebyl žádný problém

  • Zdena z JM | 14. 7. 2006 11:53

    Opravdu nezačne plesnivět i když se dělá jen tak nastudeno?Od té doby,co jsem vyhodila několik kilo jahodového džemu,tak raději všechno krátce zavařím.Černého rybízu mám spoustu,tak to asi vyzkouším,ale budu to chodit pořád kontrolovat,jestli to neplesniví.Je fakt,že v zimě to budou vitaminy k nezaplacení.

  • Ivana Přikrylová | 14. 7. 2006 11:35

    Paní Stáňo, zatím jsem to vždy dělala jen z černého rybízu, myslím že červený má méně pektinu a proto by hůře rosolovatěl. Červený + černý by asi šel.Pane Václave ten rybíz se vůbec nezahřívá, je zcela za studena a proto se neničí žádné vitamíny

  • Václav Bělice | 14. 7. 2006 09:24

    Vyzkoušené a doporučuji. Mixovat tak dlouho až se zahřeje hmota a zhoustne. Vydrží několikroků

  • Stáňa V | 14. 7. 2006 09:12

    Prosím o sdělení, zda by to šlo i z červeného rybízu nebo z míchaného černý + červený rybíz. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rybízová
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Cukr krystal
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Salámový dort

Salámový dort

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

30
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Čokoládový chlebíček se sušenkami
Čokoládový chlebíček se…
17
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…
15
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové dortíky z hrníčků

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Džem z černého rybízu bez zavařování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact