• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňový prívarok
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový prívarok

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový prívarok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks dýně
    • kopr
    • sůl
    • mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • cukr
    • ocet
    • 1
      ks cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Dýni nastrouháme na hrubší a dellší nudličky (na speciálním struhadle). Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme dýni, kopr, osolíme, trošku podlejeme vodou a 10 min. podusíme. Dýně se nesmí rozvařit, nudličky musí zůstat celé. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a trošku povaříme. Odstavíme, ochutíme cukrem a octem na sladkokyselo.
2
Podáváme s brambory a volským okem, klobáskou na cibulce a paprice nebo kouskem masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Fazolový prívarok

Fazolový prívarok

Fazolkový prívarok

Fazolkový prívarok

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 20. 7. 2007 06:47

    Jarka, máte pravdu, tekvica sa rada kazí, keď sa zavarí. Ja si tekvicu mrazím, nastrúhanú na prívarok, ale aj na kocky narezanú, tú používam na tekvicový guláš a pod. Škoda, že tekvica je u nás dosť nedocenená zelenina.

  • Anonym | 19. 7. 2007 22:20

    Tento recepis mě bude strašit jako těžká noční můra.

  • Jarka z Bratislavy | 19. 7. 2007 21:56

    Je to vynikajúce ľahké letné jedlo. Aby sme mohli tekvicový prívarok variť aj zime, musíme si tekvicu zavariť. Vždy sa mi pokazila, ale až som konečne dostala od jednej Maďarky recept, tekvica sa nekazí, v pohároch vydrží aj niekoľko rokov.Ako na to?Očistenú tekvicu nastrúhame (ja strojom) na mrkvovom strúhadle - teda nahrubo, zalejeme dostatkom studenej vody a necháme 2 hodiny stáť. Potom tekvicu precedíme a dáme ešte do studenej vody na jednu hodinu. Precedíme, prepláchneme a naložíme do 7 dl Omnia pohárov, voľnejšie. Do každého pohára vlejeme 1 lyžicu octu a dolejeme vodou. Zaviečkujeme a sterilizujeme podobne ako inú zeleninu. Vodu nesolíme a neochucujeme (to robíme až pri varení prívarku).Po otvorení pohára obsah prepláchneme a dáme dusiť do kastróla s popraženou cibuľkou. Na rozdiel od čerstvej tekvice túto zaváranú je potrebné dusiť dlhšie. Ďalej postupujme podľa uvedeného receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Dušení Vaření Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Dýně Hladká mouka Kopr Mléko Ocet Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Štafetky

Štafetky

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

104
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
92
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
46
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
33
Apple pie
Apple pie
30
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Dýňový nákyp
Dýňový nákyp
Dýňový perník
Dýňový perník
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový salát z máslové dýně
Dýňový salát z máslové dýně
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džuveč II.
Džuveč II.
  • Recepty.cz
  • Dýňový prívarok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact