• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dýňový prívarok
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový prívarok

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový prívarok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks dýně
    • kopr
    • sůl
    • mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • cukr
    • ocet
    • 1
      ks cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Dýni nastrouháme na hrubší a dellší nudličky (na speciálním struhadle). Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme dýni, kopr, osolíme, trošku podlejeme vodou a 10 min. podusíme. Dýně se nesmí rozvařit, nudličky musí zůstat celé. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a trošku povaříme. Odstavíme, ochutíme cukrem a octem na sladkokyselo.
2
Podáváme s brambory a volským okem, klobáskou na cibulce a paprice nebo kouskem masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Fazolový prívarok

Fazolový prívarok

Fazolkový prívarok

Fazolkový prívarok

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 20. 7. 2007 06:47

    Jarka, máte pravdu, tekvica sa rada kazí, keď sa zavarí. Ja si tekvicu mrazím, nastrúhanú na prívarok, ale aj na kocky narezanú, tú používam na tekvicový guláš a pod. Škoda, že tekvica je u nás dosť nedocenená zelenina.

  • Anonym | 19. 7. 2007 22:20

    Tento recepis mě bude strašit jako těžká noční můra.

  • Jarka z Bratislavy | 19. 7. 2007 21:56

    Je to vynikajúce ľahké letné jedlo. Aby sme mohli tekvicový prívarok variť aj zime, musíme si tekvicu zavariť. Vždy sa mi pokazila, ale až som konečne dostala od jednej Maďarky recept, tekvica sa nekazí, v pohároch vydrží aj niekoľko rokov.Ako na to?Očistenú tekvicu nastrúhame (ja strojom) na mrkvovom strúhadle - teda nahrubo, zalejeme dostatkom studenej vody a necháme 2 hodiny stáť. Potom tekvicu precedíme a dáme ešte do studenej vody na jednu hodinu. Precedíme, prepláchneme a naložíme do 7 dl Omnia pohárov, voľnejšie. Do každého pohára vlejeme 1 lyžicu octu a dolejeme vodou. Zaviečkujeme a sterilizujeme podobne ako inú zeleninu. Vodu nesolíme a neochucujeme (to robíme až pri varení prívarku).Po otvorení pohára obsah prepláchneme a dáme dusiť do kastróla s popraženou cibuľkou. Na rozdiel od čerstvej tekvice túto zaváranú je potrebné dusiť dlhšie. Ďalej postupujme podľa uvedeného receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Dušení Vaření Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Dýně Hladká mouka Kopr Mléko Ocet Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

21
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
16
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
15
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko
15
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Dýňový nákyp
Dýňový nákyp
Dýňový perník
Dýňový perník
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový salát z máslové dýně
Dýňový salát z máslové dýně
Džem z rakytníku
Džem z rakytníku
Džuveč II.
Džuveč II.
  • Recepty.cz
  • Dýňový prívarok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact