Dýni oškrábeme, okrájíme konce a důkladně omyjeme. Rozpůlíme ji a měkký střed s jádry vydlabeme lžičkou. Opět omyjeme, osušíme a čistou dužninu si zvážíme. Dýni nakrájíme na kostky. Z malé dýně jsem udělala 2 porce, tj. 200 ml.
2
Připravenou dýni dáme do vyššího kastrůlku, zalijeme potřebným množstvím vody a dáme dusit. Dýně pustí hodně tekutiny, takže ji můžeme podlít spíš méně. Dýni dusíme zhruba 10-15 minut. Podle potřeby ji můžeme ještě podlít vodou. Doporučuji ale dávat méně vody a podlévat postupně. Pak dýni rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko. Dýně není třeba mixovat dlouho a pasírovat stačí jednou.
3
První dýni dáme na nahřátý talířek nebo do plastové misky a můžeme krmit. Dýně má specifickou chuť. Dospělým většinou nechutná, ale dětem ano. Je alternativou, když dítě nechce mrkev. Příkrm se nesolí, nesladí, ani necukruje.